SOS sfaturi antipoluare: cum îmi protejez pielea?

Confruntându-se cu niveluri de poluare mai mari ca niciodată, pielea noastră este pusă la încercare. Particule fine, praf, radiatii UV: toți acești factori agresivi se adaugă radicalilor liberi pe care îi producem, ceea ce accelerează îmbătrânirea pielii. Există produse de îngrijire a pielii cu efect antipoluare? Investigăm.

SFAT
1

Alegeți rutina dublă de demachiere

În zilele cu nivel mare de poluare, o singură aplicare a unui demachiant sau ștergerea cu un șervețel demachiant nu este suficientă. Atunci când mergem în oraș, cu transportul în comun, particulele fine dăunătoare prezente în aer se lipesc de pielea noastră. În plus, pielea noastră trebuie să gestioneze machiajul, bacteriile și sebumul pe care îl producem. Un mix sufocant, una peste alta, care, pe termen lung, poate duce la imperfecțiuni, roșeață și senzația de strângere a pielii. Ce măsuri antipoluare putem lua? Este esențial să îndepărtăm aceste particule de pe piele cu o rutină dublă de demachiere. Aceasta trebuie să fie o tehnică de demachiere mai avansată, efectuată în două etape, pentru a curăța și purifica pielea. Mai întâi, ștergeți stratul de suprafață al pielii de acest mix agresiv, folosind un demachiant de tip lapte sau ulei, care face ca impuritățile să alunece în textura uleioasă. A doua etapă este curățarea profundă a pielii cu un gel sau o spumă purificatoare pentru a elimina bacteriile sau murdăria rămase.
SFAT
2

Aplicați produse de îngrijire a pielii antipoluare

După curățarea pielii, este de asemenea important să alegeți un hidratant bogat, cu conținut mare de antioxidanți pentru a proteja bariera cutanată, atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața, după aplicarea pe față a unui toner energizant. În aceste condiții extreme, asigurați-vă că alegeți protecția pentru piele care conține SPF, ca un pas suplimentar către protejarea pielii cu orice preț!