Cele 5 beneficii pentru frumusețe ale acidului glicolic

Acidul glicolic ... Numele sună cunoscut. Dar unde am mai auzit de el? Cine l-a menționat? Și ce îl face așa de grozav? Iată cele 5 motive indiscutabile pentru care acidul glicolic ne poate ajuta în căutarea pielii perfecte!

SFAT
1

Acidul glicolic, cel mai mic AHA

AHA sau acizii alfa hidroxi se găsesc în mod natural în mai multe fructe, dar și în zahărul de trestie. Au fost adăugați în tratamentele destinate tenului gras sau cu tendință acneică, pielii uscate, tenului tern, pielii afectate de soare și pielii mature. Acidul glicolic este cel mai mic din familia AHA, însemnând că pătrunde mai bine în piele decât acidul lactic, citric, malic sau tartaric.  
 
SFAT
2

Un acid care merită

Fiind o moleculă mică, acidul glicolic poate pătrunde adânc în epidermă pentru a stimula activitatea celulară. Aceasta înseamnă că este adăugat adesea în tratamentele anti-îmbătrânire și împotriva petelor pentru a hidrata, a aduce luminozitate și a uniformiza nuanța pielii. Este un ingredient activ de catifelare care uniformizează textura pielii, eliminând celulele moarte pentru a lăsa pielea catifelată, curată și proaspătă, cu aspect tineresc.  
 
SFAT
3

Acidul glicolic, un exfoliant putenic pentru o piele perfectă

Cel mai mare atu al acidului glicolic este capacitatea sa de a îndepărta stratul superior al pielii, spărgând legăturile care leagă între ele celulele moarte. Acesta impulsionează reînnoirea celulară, lăsând pielea uluitor de curată și de luminoasă. Ridurile nu mai sunt așa de vizibile, nivelul de pH al pielii este echilibrat, semnele de acnee se estompează, iar porii nu mai sunt obturați. Un exfoliant cu putere turbo care lasă pielea catifelată și suplă.  
 
SFAT
4

Un ingredient activ potrivit pentru toate tipurile de ten

Acidul glicolic era utilizat în trecut numai pentru tenul gras sau cu tendință acneică. În zilele noastre, este recomandat de medicii dermatologi pentru toate tipurile de ten, în funcție de formulare. Acesta reglează producția de sebum la tenul tânăr sau gras și hidratează și conferă luminozitate tenului matur și celui uscat, în funcție de cantitatea de acid glicolic din fiecare tratament (2 - 15%). Cu toate acestea, atenție că poate produce iritații la nivelul pielii sensibile.  
 
SFAT
5

Acidul glicolic poate fi utilizat acasă ori de către medicul dermatolog

Acidul glicolic se găsește în creme și în produsele de peeling cu acid de fructe. Cremele pentru noapte trebuie aplicate progresiv - o dată pe săptămână, apoi la fiecare 3 nopți, dacă pielea răspunde bine. Tratamentele de exfoliere pot fi aplicate o dată sau de două ori pe săptămână pentru o acțiune de exfoliere delicată. Medicii dermatologi folosesc concentrații mai mari de acid glicolic (20 - 70%) pentru a îndepărta mai multe straturi de piele într-o perioadă anume de timp.