Ghid colorare

Ghid-colorare
Untitled Document

Colorare acasă – ghid complet

Vă vopsiți acasă pentru prima dată? Sau vă vopsiți acasă după o perioadă îndelungată? Nu vă faceți griji, este mai usor decat pare pentru că venim în ajutorul dumneavoastră. Experții L’Oreal Paris vin cu tips & tricks pentru a vă răspunde întrebărilor: înainte de colorare, în timpul colorării și după. Acum, să pornim!

CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI ÎNAINTE DE COLORARE: De la alegerea nuanței corecte până la înțelegerea instrucțiunilor de pe ambalaj: cum să abordezi subiectul.

1. CE MARCĂ DE VOPSEA ESTE POTRIVITĂ PENTRU MINE?

Când vine vorba de alegerea nuanței de vopsea potrivită pentru părul dumneavoastră, lucrurile pot părea complicate. De aceea, la L’Oreal Paris am dezvoltat un ghid de diagnosticare ușor de înțeles și rapid, pentru a vedea ce marcă de vopsea este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Întrebați-vă mai întâi ce rezultat vă doriți să obțineți – acoperirea totală a firelor de păr alb? Culori îndrăznețe? Sau o soluție rapidă pentru acoperirea rădăcinilor între colorări? Vă doriți o colorare permanentă sau o vopsea semi-permanentă? Alegeți dintre opțiunile de mai jos marca potrivită pentru rezultatul pe care îl căutați.

2. CE CONȚINE O CUTIE DE VOPSEA?

Deschiderea unei cutii de vopsea pentru prima dată acasă poate părea ca și cum ați deschide cutia Pandorei: nu știi ce vei gasi! Cu mici varietăți între mărci, setul standard va conține: o cremă revelatoare și o cremă colorantă. Mixându-le, veți obține vopseaua. Pe aceasta o aplicați pentru a vă colora părul acasă.

Pentru o colorare în siguranță, veți găsi o pereche de mănusi, care vă va proteja mâinile în timpul procesului. De regulă, cele mai multe kituri de vopsea vor avea în componență o mască hrănitoare sau un balsam post-colorare. Acestea sunt reutilizabile și se pot folosi imediat după clătirea părului de vopsea, cât și în săptămânile de după colorare.

3. CUM SE CITESC NUMERELE NUANȚELOR DE PE CUTIE?

Citirea numerelor nuanțelor de pe o cutie de vopsea poate părea o loterie de numere aleatorii, însă ele sunt destinate unui cod precis! Poate părea surprinzător, însă toate cutiile de colorare L’Oreal Paris folosesc același sistem de codare a culorilor. Să începem cu lucrurile de bază: numărul nuanței este alcătuit din 2 elemente:


Primul, numărul din fața punctului, arată cât de închisă sau deschisă este nuanța pe o scală de la 1 la 10. Nuanța 1 este negru (cea mai închisă), iar nuanța 10 este un blond foarte deschis (cel mai deschis). Pentru a face lucrurile cât mai clare: nuanțele de brunet sunt numerotate cu 1, 2, 3, nuanțele de șaten sunt 4, 5, 6, iar nuanțele de blond sunt 7, 8, 9, 10. Un pont: dacă ezitați între 2 nuanțe, alegeți-o întotdeauna pe cea mai deschisă. De regulă, femeile au tendința de a-și vedea părul mai închis decât este el de fapt.


Cel de-al doilea, numerele după punct arată reflexia unei nuanțe. În total sunt 6 reflexii. Reflexiile reci sunt numerotate cu 1 (cenușiu) și 2 (irizat). Reflexiile calde sunt numerotate cu 3 (auriu), 4 (cupru), 5 (mahon) și 6 (roșu). Ce este interesant la acestea, este că le puteți combina! Prin urmare, o nuanță cu reflexul .15 va avea un reflex cenușiu cu o tușă de mahon. Dacă reflexul este 0 sau nuanța nu are niciun număr după punct, înseamnă că este o nuanță naturală fără reflexie.

Și voila! Haideți să facem un test cu nuanța 5.12:

  • Numărul 5 înseamnă că este o nuanță de șaten;
  • Reflexul .12 înseamna că este o nuanță predominant cenușie cu o tușă irizată.

Vreți să testați cum ar arăta aceste nuanțe pe părul dumneavoastră? Citiți în continuare sau testați-le direct folosind filtrele noastre live!

TESTEAZA LIVE


EXCELLENCE
CREME
excellence
PREFERENCE
CASTING CREME GLOSS
casting
COLORISTA
colorista
MAGIC
RETOUCH
magic-retouch

Aleg marca pentru că:

Acoperire 100% a firelor de păr alb. Colorare cu triplă îngrijire

Culoare îndelungată și strălucitoare

Colorare ton pe ton fără amoniac

Colorare intensă, în nuanțe îndrăznețe

Camuflează rădăcinile în 3 secunde

Rezultat

Culoare bogată, radiantă. De la radacină până la vârfuri

Culoare luminoasă, plină de reflexii

Culoare strălucitoare, rezultat natural

1 zi, 2 săptămâni sau colorare permanentă
Nuanțe de la roz, gri până la albastru

Rădăcini camuflate între colorări

Acoperire fire de păr alb

100% acoperire a firelor de păr alb

100% acoperire a firelor de păr alb

Acoperire optimă a firelor de păr alb

Spray: n/a
Washout: n/a
Permanent gel: acoperire optimă a firelor de păr alb

Camuflează rădăcinile

Textură

Textură cremoasă

Textură lichidă, tip gel

Textură cremoasă

Spray: spray
Washout: textură cremoasă
Permanent gel: textură tip gel

Spray

Durată

Colorare permanentă de lungă durată

Colorare permanentă care durează până la 8 săptămâni

Colorare semi-permanentă care durează până la 28 de șamponări

Spray: 1 zi
Washout: 2 săptămâni
Permanent gel: colorare permanentă

Efect temporar care durează pănă la prima șamponare

Amoniac Da

Da

Nu

Spray: nu
Washout: nu
Permanent gel: da

Nu

4. CUM VOI ARĂTA CU O CULOARE DIFERITĂ DE PĂR?

Acum nu trebuie doar să vă imaginați, ci puteți testa nuanțele folosind tehnologia – realitate augmentată. Puteți testa toate nuanțele, fie încărcând o poză sau live, folosind camera video. Testați nuanțe diferite pentru a o găsi pe cea care vi se potrivește. Nu știți de unde să începeți? Intrați pe linkul de mai jos pentru a testa selecția disponibilă.

TESTEAZA LIVE


5. CE NUANȚĂ DE PĂR ÎMI COMPLIMENTEAZĂ NUANȚA OCHILOR?

Alegerea nuanței de păr poate fi dificilă pentru cei care nu și-au mai colorat părul. Din nou, vă recomandăm filtrul live de testare a nuanțelor unde puteți testa câte nuanțe doriți, înainte de a aplica vopseaua. Acestea fiind zise, mai jos sunt câteva reguli generale pe care le puteți urma. Dacă aveți ochii căprui, alegeți o nuanță ușor mai închisă decât nuanța ochilor – aceasta va intensifica culoarea ochilor. De exemplu, dacă aveți ochii căprui deschis, cea mai potrivită culoare va fi o nuanță de nivelul 5 (șaten deschis) sau 4 (șaten). Dacă aveți ochii albaștri, aproape orice nuanță vi se potrivește! Iar dacă aveți ochii verzi, o nuanță de cupru îi va scoate în evidență cu siguranță!

TESTEAZA LIVE


6. CE NUANȚĂ DE PĂR ÎMI COMPLIMENTEAZĂ CULOAREA PIELII?

Potrivirea culorii părului cu nuanța pielii este relativ ușoară! Dacă aveți pielea închisă sau măslinie, un reflex cald vi se va potrivi cel mai bine. Recapitulare: reflexiile calde sunt auriu, cupru, mahon și roșu, acestea fiind numerotate cu 3, 4, 5 și 6 după punct.


Dacă obrajii vi se îmbujorează des și cu ușurință, încercați o nuanță cu un efect rece: cenușiu sau irizat, numerotat cu 1 sau 2 după punct.
Însă, dacă aveți o nuanță a pielii în mod natural rece sau neutră sau daca nu ați fost expuși la soare recent – alegeți o nuanță cu un reflex cald. Aceasta va conferii pielii dumneavoastră o strălucire naturală.

7. DE CÂTE CUTII DE VOPSEA AM NEVOIE CA SĂ-MI COLOREZ PĂRUL?

Veți avea nevoie de 1 sau 2 cutii de vopsea, dar nu mai mult de atât. Dacă lungimea părului nu depășește linia mandibulei, o cutie e de ajuns. Dacă părul dumneavoastră este mai lung, veți avea nevoie de 2 cutii.

8. ÎNTREBAREA EXPERȚILOR: CE NUANȚĂ AR TREBUI SĂ FOLOSESC CA SĂ NEUTRALIZEZ UN REFLEX NEDORIT?

Sunt 2 scenarii aici:
Dacă reflexul părului este prea roșu, portocaliu sau prea galben și vă doriți să reparați culoarea părului, veți avea nevoie de o nuanță care să le neutralizeze. Cu alte cuvinte, trebuie să alegeți o nuanță opusă nuanțelor de roșu/portocaliu/galben, prin urmare alegeți albastru sau mov/violet. În concluzie, trebuie să folosiți reflexii cenușii sau irizate (numerotate cu 1 și 2 după punct).
Dacă reflexul părului este cenușiu sau are tente de verde, veți dori să faceți opusul! Prin urmare, va trebui să alegeți reflexii calde precum auriu, cupru, mahon sau roșu (numerotate cu 3, 4, 5, 6 după punct).

CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DIN TIMPUL COLORĂRII: Trucuri pentru pregătirea părului pentru evitarea petelor: tot ce trebuie să știți pentru a vă colora părul acasă.

9. TREBUIE SĂ ÎMI PREGĂTESC PĂRUL ÎNAINTE DE COLORARE?

Da! Pentru cele mai bune rezultate, doar urmăriți prospectul cu instrucțiuni! Dacă plănuiți să vă vopsiți părul acasă, îngrijiți-l înainte de colorare. Funcționează pe același principiu ca în cazul machiajului: vă doriți o bază bună pe care să lucrați. Cu o săptămână înainte de colorarea părului, îngrijiți-vă părul cu produsele Elseve.

10. CUM EVIT PETELE ÎNAINTE DE COLORAREA PĂRULUI?

Acest lucru nu se intamplă de regulă în cazul nuanțelor deschise, însă devine problematic pentru cele închise. Vestea buna este că aplicarea unui simplu truc va schimba modul în care vă colorați părul acasă pentru totdeauna! Opțiunea cea mai bună este să aplicați o cremă hidratantă pe piele acolo unde conturul feței întâlnește linia părului. După ce finalizați acest pas, sunteți pregătiți pentru începerea colorării, iar petele de pe piele vor deveni istorie!

11. CUM ÎMI COLOREZ PĂRUL ÎN SIGURANȚĂ?

Vopsirea părului în siguranță este un aspect foarte important. Întotdeauna trebuie să realizați testul de alertă pentru alergii cu 48 de ore înainte de colorare, chiar dacă vă vopsiți în mod frecvent. Nu sunteți siguri cum să realizați acest test? Puneți o picătură de cremă colorantă pe un bețișor de urechi (închideți tubul de cremă colorantă). Apoi aplicați-l în spatele urechii pe o zonă de 2 cm2 (de mărimea unei monede). Lăsați să acționeze 48 de ore fără să acoperiți zona, să o spălați sau atingeți. Dacă apar iritații, roșeața sau zona se umflă, nu colorați părul.

Pe langă acest test, trebuie să citiți întotdeauna prospectul cu instrucțiuni de folosire înainte de colorare și să cereți opinia unui medic dacă aveți nelămuriri. Nu vă colorați părul dacă scalpul dumneavoastră este sensibil sau iritat, dacă aveți erupții pe scalp sau daca ați avut o reacție alergică anterior.

12. COLORAREA RĂDĂCINILOR SAU A ÎNTREGULUI PĂR?

Credeți-ne, nu sunteți singuri daca vă întrebați cum să colorați rădăcinile părului acasă. Dacă vreți doar să vă colorați rădăcinile în aceeași culoare ca a lungimii părului, vă putem ajuta cu acest lucru pas cu pas: Aplică vopseaua la rădăcina părului, secțiune cu secțiune și masați părul. Lăsați să acționeze pentru 30 de minute (verificați prospectul cu instrucțiuni pentru timpul exact) și clătiți din abundență până când apa devine limpede.

Dacă vreți să vă colorați tot părul, fie că vreți să vă schimbați culoarea actuala sau să vă reîmprospătați nuanța părului, trebuie să începeți procesul prin aplicarea vopselei la rădăcini, secțiune cu secțiune și să lăsați să acționeze 20 de minute. Aplicați restul vopselei pe lungimi și lăsați ca aceasta să acționeze pentru încă 10 minute (din nou, verificați prospectul cu instrucțiuni pentru timpul exact). Apoi clătiți cu apă din abundență până cand aceasta devine limpede. Coafați-vă părul așa cum doriți.


CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DUPĂ COLORARE: Cum să păstrați culoarea părului și să rezolvați orice greșeală din procesul de colorare: tot ce trebuie să știți chiar și când culoarea părului nu a ieșit cea pe care o doriți.

13. CUM SĂ ÎMI PĂSTREZ CULOAREA PĂRULUI STRĂLUCITOARE PENTRU MAI MULTĂ VREME?

Multe femei consideră acest aspect o provocare. Dar sunt 2 lucruri simple care vor face o diferență majoră. Pentru început, trebuie să folosiți produse destinate părului colorat, întrucât nevoile părului sunt diferite acum. Dintre mărcile L’Oreal, vă recomandăm gama Elseve Color Vive.
De asemenea, acest truc va ajuta: întotdeauna terminați procesul de clătire a părului cu apă rece. Acest lucru va închide cuticulele părului și va menține culoarea părului strălucitoare pentru mai mult timp.

DESCOPERĂ PRODUSELE ELSEVE COLOR VIVE


14. POT SĂ PĂSTREZ SAU SĂ REFOLOSESC MIXUL DE COLORARE?

Răspunsul este nu. Odată ce ați amestecat crema colorantă cu crema revelatoare, trebuie să vă vopsiți părul imediat. De fapt, păstrarea sau refolosirea acestui mix poate fi periculos, așa că nu este indicat. Însă, puteți păstra o cutie de vopsea nedeschisă pentru mai mult timp (verificați cutia pentru data de expirare).

15. CUM PROCEDEZ DACĂ CULOAREA MEA NATURALĂ ESTE PREA ÎNCHISĂ/DESCHISĂ?

Nu vă panicați și nu vă speriați: aceasta este o problemă care poate fi rezolvată relativ ușor!

Dacă ați ales o nuanță prea închisă, vă arătăm cum să vă deschideți părul. Veți avea nevoie de: un prosop, o perie, ulei de măsline și șampon. Înainte de a adormi, aplicați ulei de măsline pe părul uscat și periați-l. Acum, puneți-vă părul într-un prosop și lăsați-l peste noapte. Agenții lipidici ai uleiului de măsline vor scoate excesul de vopsea și ușor, ușor, vă vor deschide nuanța părului. În dimineața următoare, spălați-vă părul foarte bine. Et voila!

Dacă nuanța părului dumneavoastră a ieșit prea deschisă, nu trebuie să vă faceți griji. Așteptați 48 de ore și recolorați părul cu o nuanță care este cu un ton sau două mai închis. De exemplu, dacă v-ați colorat cu nuanța 7 (blond), încercați nuanța 6 (blond închis).

16. CUM PROCEDEZ DACĂ FIRELE DE PĂR ALB NU SUNT ACOPERITE ÎN TOTALITATE?

E posibil ca unul din 3 lucruri să se fi întamplat. Însă, este un lucru care poate fi remediat destul de ușor.

În primul rând, e posibil să fi ales marca de colorare greșită pentru părul dumneavoastră. Dacă aveți un număr considerabil de fire de păr alb pe care vă doriți să le acoperiți, vă recomandăm să folosiți marca Excellence – este o soluție de colorare cu triplă îngrijire care vă acoperă toate firele de păr alb.
În al doilea rând, dacă ați folosit o marcă de colorare permanentă a părului, e posibil să nu fi lăsat vopseaua să acționeze pentru îndeajuns de mult timp. Trebuie să reverificați prospectul cu instrucțiuni pentru a vă asigura că urmați timpul recomandat.

Și nu în ultimul rând, cea mai comună greșeală este să fi ales o nuanță de vopsea care este prea deschisă. Ce s-a întâmplat este foarte simplu: culoarea părului dumneavoastră poate să fie șaten, dar daca v-ați vopsit cu un șaten deschis, firele dumneavoastră albe vor fi colorate, însă într-o nuanță care e prea deschisă. Prin urmare, va părea ca și cum firele de păr alb nu au fost acoperite de vopsea. În acest caz, așteptați 48 de ore și revopsiți părul folosind o nuanță mai închisă.

DESCOPERIȚI MARCA EXCELLENCE, O VOPSEA CU TRIPLĂ ÎNGRIJIREÎNDRĂZNIȚI SĂ ÎNCERCAȚI COLORAREA PĂRULUI ACASĂ


Un ultim sfat, bucurați-vă de experiența colorării acasă! De la testarea virtuală a nuanțelor de colorare pentru a descoperi nuanța potrivită pentru dumneavoastră, până la a vă colora părul propriu-zis ca să obțineți nuanța dorită, vopsirea părului acasă este o experiență care vă aduce un sentiment de realizare!
Dacă aveți alte întrebări al căror răspuns nu se regasește aici, vă rugăm să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/colorare" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Acasa" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/revista-de-frumusete", "name": "Revista de frumusețe" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/colorare", "name": "colorare" } } ] }