L'Oréal Paris susține lupta împotriva hărțuirii stradale prin programul Stand Up

Învață cum să combați în siguranță hărțuirea stradală: parcurge training-ul nostru Stand Up timp de 10 minute și învață cum să reacționezi ca martor sau ca victimă a hărțuirii sexuale în spațiile publice.
  • 80%
    dintre femei au experimentat hărțuirea stradală.
  • 76%
    dintre oameni au fost deja martori ai hărțuirii stradale.
  • 86%
    dintre martorii la hărțuirea stradală afirmă că există o lipsă de training cu privire la felul cum pot interveni.

HĂRȚUIREA STRADALĂ ESTE O PROBLEMĂ CU CARE SE CONFRUNTĂ FEMEILE DIN ÎNTREAGA LUME

Potrivit unui studiu internațional L’Oréal Paris în colaborare cu partenerul de cercetare Ipsos1, hărțuirea sexuală în spațiile publice a fost identificată ca fiind o problemă importantă cu care se confruntă femeile din întreaga lume. Într-adevăr, hărțuirea stradală este o barieră în viața de zi cu zi a femeilor, furându-le sentimentele de siguranță și de stimă de sine. Este împotriva valorilor de emancipare feminină, care se află la baza ADN-ului L’Oréal Paris. De aceea, L’Oréal Paris își propune ca, prin programul Stand Up, să lupte împotriva hărțuirii stradale la nivel global.

1Studiu internațional cu privire la hărțuirea sexuală în spațiile publice, realizat de către L’Oréal Paris în colaborare cu Ipsos, cu date colectate din 15 țări cu peste 15,500 de participanți, martie 2021.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/stand-up" }

URMEAZĂ TRAININGUL ȘI ALĂTURĂ-TE L’ORÉAL PARIS ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA HĂRȚUIRII STRADALE

L’Oréal Paris a lansat programul Stand Up Împotriva Hărțuirii Stradale pe 8 martie 2020, în parteneriat cu Right To Be (fost Hollaback!), un ONG expert în lupta tuturor formelor de hărțuire. Prin intermediul programului internațional de training Stand Up, dorim să contribuim la crearea unei culturi bazate pe respect, demnitate și valoare personală, prin antrenarea a peste 1,5 milioane de oameni cu metodologia 5D a Right to Be, până la finalul anului 2022.

Metodologia 5D (Distrage, Deleagă, Documentează, După hărțuire, Direcționează) cuprinde cinci moduri simple și eficiente pentru a ajuta oamenii să intervină în siguranță atunci când sunt martori sau victime ale hărțuirii stradale.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/stand-up" }

O MIȘCARE GLOBALĂ: APROAPE 800 000 OAMENI AU SUSȚINUT TRAININGUL STAND UP

Cu ajutorul partenerilor filantropici locali, 37 de țări au lansat Stand Up și aproape 800 000 oameni din toată lumea au susținut trainingul.

Un studiu din 2022 al L’Oréal Paris2 alături de partenerul de cercetare Ipsos a scos la iveală faptul că programul Stand Up a ajutat semnificativ persoanele care au susținut trainingul , oferindu-le puterea de a merge cu încredere pe stradă și de a lua atitudine: 97% din martorii hărțuirii stradale sunt încrezători să intervină după ce au susținut trainingul Stand Up. În plus, 90% dintre persoanele care au susținut trainingul Stand Up spun că acum pot acționa pentru a combate hărțuirea stradală, dacă îi sunt martori.

2Studiu referitor la impactul social al trainingului Stand Up Împotriva Hărțuirii Stradale, desfășurat de către L’Oréal Paris în parteneriat cu Ipsos, cu date strânse din 4 țări, cu peste 4967 participanți, martie 2022.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/stand-up" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Acasa" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/stand-up", "name": "Stand Up" } } ] }