• Website General

 • L'Oréal testează pe animale?

  L’Oréal nu mai testează deloc pe animale produse sau ingrediente din produse. De asemenea, L’Oréal nu a delegat această sarcină la nimeni altcineva. Sunt acceptate excepții rare, când autoritățile o cer pentru siguranță sau în scopuri legale.

 • Cum pot obține o listă a ingredientelor unui produs?

  Comunitatea Europeană a solicitat industriei cosmetice să noteze toate ingredientele pe fiecare produs pentru o mai bună transparență. Nomenclatorul Internațional pentru Ingredientele din cosmetice (NIIC) are ca țintă armonizarea etichetării la un nivel European. Ingredientele sunt listate pe eticheta produsului dupa numele lor din NIIC, astfel pot fi standardizate în toate țările din Europa. Dacă doriți informații extra, vă rugăm să contactați un Consultant pentru consumatori de la L'Oréal Paris.

 • Ambalajul produselor este reciclabil?

  L'Oréal Paris încearcă să simplifice ambalajul cosmeticelor și produselor de toaletare. Ambalajul are un rol important în protejarea produsului. Produsele sunt destinate să intre în contact cu diverse părți ale corpului, de aceea acestea trebuie să ofere protecție la nivel micro-biologic și alergic. Din cauză că eliminarea PVC-ului a fost problematică, recent au fost luate inițiative pentru înlocuirea lui cu alte materiale care conservă formula produselor în condiții satisfăcătoare. În general, inițiative de acest fel reduc impactul ambalajelor asupra mediului înconjurător. Este important să amintim de grija noastră pentru siguranța consumatorilor. Produsele noastre sunt utilizate de multe ori și în băi sau pentru copii. Dacă o bucată de sticlă cade și se sparge, poate cauza răni; ambalajele din plastic nu reprezintă un astfel de risc. De asemenea, transportul ambalajelor de plastic este mult mai economic și eficient pentru mediul înconjurător decât transportul sticlei; are un impact mai mic asupra mediului un transport mai ușor, care consumă mai puțină energie.

 • Folosiți fotografii prelucrate sau retușate?

  Reclama onestă și transparentă este importantă pentru noi. Avem un cod etic strict care urmărește ca reclamele noastre să nu inducă în eroare sau să exagereze efectul obținut de folosirea produselor, iar acestea trebuie să fie în conformitate cu regulile de publicitate din România.

 • Pot să am încredere în informațiile din reclamele voastre?

  Reclama onestă și transparentă este importantă pentru noi. Avem un cod etic strict care urmărește oferirea unei descrieri și unei reprezentari vizuale oneste și adevărate asupra produselor și efectelor lor. Toate informațiile din reclamele noastre sunt rezultatul cercetărilor intense și au fost confirmate și aprobate înainte de a fi făcute publice.

 • Hair Care11

 • Există factori care încurajează apariția mătreții?

  Mulți factori pot avea o influență: dereglarea hormonală, stresul, transpirația excesivă, șamponul foarte agresiv sau nepotrivit, masajul prea energic al scalpului, schimbări ale temperaturii (cu precădere iarna, când se intră des de la frigul de afară la căldura din interior).

 • Mătreața afectează în mod egal bărbații și femeile?

  Da. Mătreața afectează aproximativ 45% din populație, fără a ține cont de sex sau etnie.

 • Apariția mătreții depinde de vârstă sau alți factori?

  Nu, nu depinde de vârstă. Pe de altă parte, factori externi ca stresul, poluarea sau factori interni precum seboreea, pot dezechilibra balansul microbial și să accelereze ciclul de regenerare al scalpului, cauzând apariția mătreții.

 • Ce pot face pentru a obține cele mai bune rezultate de la un șampon?

  Urmează această rutină de îngrijire când utilizezi un șampon: Umezește părul bine. Pune șampon în palme și întinde-l pe toată lungimea părului. Masează ușor scalpul cu mișcări circulare, cu ajutorul vârfurilor degetelor (nu freca sau zgâria), apoi pe toată lungimea părului. Lasă șamponul pe păr pentru 2 sau 3 minute înainte de a clăti cu apă.

 • Colorarea părului

 • După aplicarea vopselei de păr, cum pot evita ca vopseaua să nu curgă și să îmi păteze pielea?

  Pentru a evita ca vopseaua de păr să nu îți păteze pielea, curăță orice exces de produs de pe pielea ta cu o bucată de bumbac sau cu un burete.

 • Cum pot fi prevenite reacțiile alergice la vopseaua de păr?

  Reacțiile alergice la coloranții din vopseaua de păr pot fi evitate. Potențialele reacții pot fi depistate prin efectuarea unui test de alergie direct pe piele, cu 48 de ore înainte de a folosi produsul. Acest test s-a dovedit că este 100% relevant (Krasteva et al., Jurnalul European de Dermatologie, 2002 & 2005). De aceea avem instrucțiuni importante și clare pe toate produsele noastre: IMPORTANT: COLORANȚII DIN VOPSEAUA DE PĂR POT CAUZA REACȚII ALERGICE, CARE ÎN CAZURI RARE POT FI SEVERE. UN TEST DE ALERGIE TREBUIE SĂ FIE FĂCUT CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE FIECARE FOLOSIRE A PRODUSULUI. NU FOLOSIȚI: DACĂ DEJA AȚI AVUT O REACȚIE ALERGICĂ LA COLORANȚII DIN VOPSEAUA DE PĂR; DACĂ AVEȚI SCALPUL ZGÂRIAT SAU DETERIORAT. TATUAJ CU HENNA NEAGRĂ: DACĂ AȚI AVUT VREODATĂ UN TATUAJ CU HENNA NEAGRĂ, CHIAR DACĂ A FOST ACUM MULT TIMP, ESTE FOARTE POSIBIL SĂ DEVENIȚI ALERGIC FĂRĂ SĂ VĂ DAȚI SEAMA. NU RISCAȚI. NU FOLOSIȚI ACEST PRODUS DACĂ NU V-AȚI FĂCUT TESTUL DE ALERGIE CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE FOLOSIRE. CUMPĂRAȚI PRODUSUL MAI DEVREME PENTRU A PUTEA FACE TESTUL DE ALERGIE CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE FOLOSIRE.

 • Alergiile la coloranții din vopsea sunt frecvente?

  Nu, sunt foare rare. Mulți oameni pot fi alergici la un număr vast de substanțe, inclusiv mâncare și produse naturale. Contrar, reacțiile alergice la coloranții din vopseaua de păr rămân foarte rare. Aceste reacții pot apărea la un număr mic de oameni, mai ales dacă au avut înainte un tatuaj temporar, precum tatuajul cu “henna negră“.

 • Vopselele de păr sunt sigure?

  Vopselele de păr au fost studiate intens și siguranța lor a fost confirmată în mod repetat de către oameni de știință independeți și autorități legale. Consumatorii pot continua să folosească coloranții de păr cu încredere dacă toate instrucțiunile sunt urmate corect.

 • Ingredientele produselor

 • Folosiți Methylisothiazolinone (MI) în produsele voastre?

  Prioritatea principală a L’Oréal este siguranța consumatorilor și folosim doar conservanți înregistrați ca fiind siguri. De câte ori apare o nelămurire în ceea ce privește un conservant, Grupul alături de Industrie, îi reevaluează siguranța. De aceea în 2013 am decis să nu mai folosim Methylisothiazolinone (MI) în produsele care se aplică pe piele. Procesul eliminării MI din produse a fost încheiat deja. În plus, L’Oréal nu folosește MI în niciun produs hipo-alergenic, nici în produsele pentru bebeluși și de protecție solară. Urmăm îndeaproape regulile de siguranță pentru MI emise de Comisia Europeană. Acest lucru ne va ajuta să verificăm siguranța utilizării MI ca și conservant în produsele care se clătesc și nivelul de concentrare în care poate fi folosit.

 • Folosiți perturbatori endocrini în produsele voastre?

  Acordăm o atenție sporită perturbatorilor endocrini din cosmetice. Am studiat domeniul modulării endocrine pentru o perioadă lungă de timp și am încorporat acest lucru în parametrii folosiți în verificarea ingredientelor din produsele cosmetice. Toate materiile prime noi sunt verificate și ingredientele deja folosite sunt evaluate continuu. Scopul nostru este de a ne asigura că produsele noastre sunt sigure și nu conțin perturbatori endocrini.

 • Folosiți phthalates în produsele voastre?

  Am început eliminarea phthalates din produsele noastre încă de la începutul lui 2007. Eliminarea a fost complet îndeplinită în 2010 pentru portofoliul existent și se aplică sistematic la toate formulele produselor noi.

 • Folosiți microbile din plastic în produsele voastre?

  L’Oréal ia în serios problema impactului asupra mediului înconjurător și asigură că toate produsele sale au cel mai bun profil pentru mediu. Încă din 1995, s-au efectuat cercetări de laborator dedicate verificării impactului formulelor asupra eco-sistemului. L’Oréal a decis să ia cuvântul despre problema microbilelor din plastic și a comunicat public eliminarea completă a acestora din exfolianți până la finele lui 2017. Eliminarea unui ingredient este un proces complex. Necesită analiza și identificarea unei alternative care poate îndeplini mai multe criterii (inclusiv siguranța umană și a mediului, eficacitate, sursă durabilă de materie primă și costuri totale). Grupul caută alternative naturale (de exemplu: particule minerale, semințe de fructe) care pot asigura aceeași eficacitate și siguranță ca de obicei. De asemenea poate sunteți interesat și de profilul noastru asupra mediului și de angajamentele noastre. Din 2020, ne-am angajat să reducem amprenta asupra mediului cu 60% de la baza inițială din 2005. Vom reduce emisia de CO2 în termeni absoluți până la 60%, precum și consumul de apă pe unitate finală de produs și pierderile pe unitate finală de produs cu 60% de la baza inițială din 2005. În fiecare zi ne mobilizăm echipele și centrele de distribuție pentru a îmbunătăți impactul asupra mediului și plantelor. De asemenea, ne-am luat angajamentul să reducem deșeurile și emisiile de CO2 cauzate de transport cu 20% pe unitate finală de produs de la baza inițială din 2011.