Închideţi

Current site: website_MasterRO
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterRO
Home node: /sitecore/content/MasterRO/home
Language: Romanian (Romania) : română (România)
Index : masterro_web_index
InstanceInfo configuration: Lowcost
InstanceInfo site: Lowcost;

DEPUNEM TOATE EFORTURILE PENTRU ASIGURAREA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR


L’Oréal a depus toate eforturile pentru asigurarea unei lumi fără testarea pe animale în decursul ultimilor 30 de ani.
L’Oréal nu testează produse sau ingrediente pe animale. Ne-am aflat în prima linie a promovării metodelor alternative de testare în decursul ultimilor 30 de ani.
Sănătatea și siguranța consumatorilor noștri au reprezentat dintotdeauna o prioritate absolută pentru L’Oréal.
La fel de prioritară este și asigurarea bunăstării animalelor.Our Ethics


Problema testării pe animale a fost ridicată de societatea civilă și inclusă în cadrul legislativ la începutul anilor 2000. Cu mult timp înainte, L’Oréal dezvoltase metode alternative pe baza unei tehnologii unicat: sintetizarea în laborator a pielii umane, mai apoi și a altor structuri, cum ar fi corneea sau alte mucoase.
Un adevărat pionier în domeniu, L’Oréal a sintetizat modele de piele umană în laboratoarele sale încă din anul 1979. Ulterior, aceste metode au fost omologate de către autoritățile competente. Au fost concepute alte instrumente care să permită elaborarea de strategii cu adevărat integrate de evaluare a siguranței ca alternative la testarea pe animale. În anul 1989, L’Oréal a încetat complet testarea produselor sale pe animale, prin urmare, cu 14 ani înainte ca legislația să o impună.Întrebări frecvente

Citiți toate răspunsurileÎNTREBAREAL’Oréal efectuează teste pe animale?


L’Oréal nu testează niciunul dintre produsele sau ingredientele sale pe animale. Acesta s-a aflat în prima linie a promovării metodelor alternative de testare în decursul ultimilor 30 de ani. În anul 1989, L’Oréal a încetat complet testarea produselor sale pe animale, prin urmare, cu 14 ani înainte ca legislația să o impună.ÎNTREBAREACe metode alternative a dezvoltat L’Oréal pentru eliminarea testării pe animale?


Începând cu anul 1979, L’Oréal a sintetizat modele de piele umană în laboratoarele sale în vederea derulării de teste de siguranță in vitro care să nu implice folosirea animalelor. Prin urmare, Grupul s-a aflat în prima linie a promovării metodelor alternative de evaluare a siguranței. De atunci, L’Oréal a deschis centre Episkin* în Lyon (Franța), Shanghai (China) și Rio (Brazilia), în care se produc modele de piele sintetizată în laborator. Pe lângă modelele de piele sintetizată în laborator, L’Oréal dispune de o gamă extinsă de instrumente de evaluare predictivă, pentru care nu se utilizează animale, cum ar fi modelarea moleculară, sisteme toxicologice experte, tehnici imagistice și multe altele.
Pentru a afla mai multe despre evaluarea predictivă faceți clic aici.ÎNTREBAREADacă nu testează produse pe animale, de ce L’Oréal se află în continuare pe lista PETA a companiilor care fac acest lucru?


L’Oréal nu testează produse sau ingrediente pe animale. Totuși, deoarece produsele noastre sunt comercializate în China, L’Oréal apare în continuare pe lista PETA a companiilor care efectuează teste pe animale. În China, autoritățile din domeniul sănătății publice solicită în continuare testarea pe animale a anumitor produse.ÎNTREBAREAAtunci, de ce mai activați pe piața chineză?


Prin prezența sa în China, L’Oréal poate contribui la evoluarea legislației cu privire la testarea pe animale. L’Oréal este cea mai activă companie care colaborează cu autoritățile chineze în direcția încetării complete a testării pe animale. Ca urmare, o bună majoritate a produselor pe care le comercializăm în China nu mai sunt testate pe animale.ÎNTREBAREACe acțiuni sunt întreprinse de către L’Oréal pentru a se pune capăt testărilor pe animale în China?


Timp de peste 10 ani, L’Oréal a depus eforturi în cooperare cu autoritățile și oamenii de știință chinezi în vederea omologării unor metode alternative de testare și a facilitării evoluției legislației privind produsele cosmetice spre o încetare totală și definitivă a testării pe animale. Astfel, în prezent, majoritatea produselor noastre fabricate și comercializate în China considerate a fi „nefuncționale” (fără activitate biologică) nu mai sunt testate pe animale. Dintre aceste produse „nefuncționale”, amintim produse de îngrijire a pielii, produse cosmetice și șampoane. Am deschis un Centru Episkin* În Shanghai în anul 2014, ceea ce ne permite să producem piele sintetizată în laborator. Aceasta este utilizată pentru teste de siguranță in vitro, pentru care nu se utilizează animale și care sunt puse la dispoziția autorităților chineze.

*Episkin este un model de piele umană sintetizată în laboratorL’Oréal nu testează niciunul dintre produse sau ingrediente pe animale și s-a aflat în prima linie a promovării metodelor alternative.

Totuși, anumite autorități din domeniul sănătății publice pot decide derularea la nivel intern de teste pe animale pentru anumite produse cosmetice, cum este în continuare cazul în China. L’Oréal a fost cea mai activă companie care colaborează de peste 10 ani cu autoritățile și oamenii de știință chinezi în vederea omologării unor metode alternative de testare și a facilitării evoluției legislației privind produsele cosmetice spre o încetare totală și definitivă a testării pe animale.

Începând cu anul 2015, majoritatea produselor noastre fabricate și comercializate în China, cum ar fi produsele nefuncționale de îngrijire a pielii (fără acțiune biologică) nu mai sunt testate pe animale.

Începând din anii 80, L’Oréal a crezut cu tărie în ideea că viitorul evaluărilor cu privire la siguranță va fi indisolubil legat de dezvoltarea de strategii alternative, „predictive”, care să pună capăt testării pe animale. Această abordare a fost posibilă datorită progresului științific major înregistrat în domeniul modelelor de piele umană sintetizată în laborator, modelării moleculare și sistemelor de înaltă performanță de procesare a datelor. Au trecut douăzeci și șapte de ani de când cercetătorii noștri științifici experți au creat prima epidermă umană sintetizată în laborator: o adevărată revoluție la nivel internațional! Aceasta a făcut posibilă încetarea testării pe animale încă din anul 1989, cu 14 ani înainte ca aceasta să devină o cerință legală și fără ca siguranța produselor noastre să aibă ceva de suferit. Modelele noastre alternative și predictive de evaluare sunt considerate de comunitatea științifică internațională a face parte din „toxicologia secolului al XXI-lea”.
Aceasta demonstrează eforturile și expertiza laboratoarelor noastre și ne stimulează apetitul pentru inovații.


Our Safety


Ingineria tisulară se referă la producerea de țesuturi umane sintetizate în laborator și a altor structuri, cum ar fi pielea, membranele mucoase sau corneea. L’Oréal utilizează aceste tehnologii avansate pentru testarea efectelor noilor molecule și prognozarea pe baze științifice a efectelor benefice ale acestora (filtrarea radiației solare, combaterea îmbătrânirii pielii etc.) sau a efectelor nocive (iritații, alergii, perturbări ale sistemului hormonal etc.).
Există diferite modele de piele sintetizată în laborator. Acestea pot fi utilizate pentru testarea moleculelor ingredientelor active, separat sau în combinații ale acestora. L’Oréal utilizează aceste modele pentru a descifra modul în care interacționează moleculele cu anumite tipuri de piele și a prognoza astfel eficacitatea acestora încă înainte ca moleculele respective să fie integrate în formula finală a unui produs cosmetic.

#message

More details