100% Transparență privind impactul social și de mediu al produselor noastre

L'Oréal Paris se angajează să ofere mai multă transparență în ceea ce privește produsele sale. Îmbunătățim în permanență impactul produselor noastre pe tot parcursul ciclului lor de viață, inclusiv în ceea ce privește formula, ambalajul, producția și utilizarea, și vă oferim un acces transparent la aceste date pentru a vă permite să faceți alegeri de consum mai respectuoase pentru planeta noastră.

SĂ ÎNȚELEGEM MAI BINE IMPACTUL SOCIAL ȘI DE MEDIU AL PRODUSELOR NOASTRE

ÎN CALITATE DE MARCĂ NR. 1 ÎN LUME PENTRU PRODUSELE DE FRUMUSEȚE, AVEM UN ROL IMPORTANT ÎN CEEA CE PRIVEȘTE FRUMUSEȚEA SUSTENABILĂ, FĂRĂ A FACE NICIODATĂ COMPROMISURI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PERFORMANȚA

Din 2013, L’Oreal Paris a adoptat o listă de acțiuni pentru a deveni mai sustenabilă și a stabilit noi obiective pentru 2020, pentru a respecta planeta. 11 dintre cele 26 de fabrici ale noastre sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.  Am îmbunătățit biodegradabilitatea formulelor noastre din produsele de clătire, de la 65% până la peste 95% în cazul unora dintre ele. Obiectivul este acum de a aduce un număr maxim de produse la acest nivel.  Până în 2025, fabricile L’Oreal Paris vor utiliza numai energie 100% regenerabilă, devenind neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar până în 2030 ne angajăm să reducem emisiile de carbon cu 50%*, îmbunătățind toate produsele noastre de-a lungul întregului lanț valoric, de la proiectarea ambalajelor, la procesele de formulare, până la sfârșitul ciclului de viață.

* față de 2016, scădere cu 50% per produs

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-privind-impactul-social-si-de-mediu-al-produselor-noastre" }

IMPACTUL SOCIAL ȘI DE MEDIU

Metoda utilizată pentru a calcula punctajul fiecărui produs este aprobată de 11 experți științifici independenți, iar datele sunt certificate de Bureau Veritas, auditor independent.
În domeniul produselor cosmetice, amprenta de carbon și amprenta de apă sunt două componente-cheie ale impactului produsului asupra mediului. Astfel, fiecare produs poate fi clasificat în raport cu alte produse L’Oréal din aceeași categorie.
În cele din urmă, informații suplimentare privind condițiile de fabricație, ambalajul și contribuția socială a produsului, cum ar fi sprijinirea comunităților vulnerabile, sunt detaliate în secțiunea „Impactul social și de mediu” din fișele de descriere a produsului, pentru a oferi transparență de 100% în ceea ce privește produsele de îngrijire a părului.
 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-privind-impactul-social-si-de-mediu-al-produselor-noastre" }

DESCOPERIȚI PUNCTAJUL PRODUSELOR NOASTRE

Astfel, fiecare produs poate fi clasificat în raport cu alte produse L’Oréal din aceeași categorie. De exemplu, un șampon este comparat cu alte peste 1000 de șampoane din grupul L'Oréal. Șampoanele „A” au cel mai bun profil și fac parte din categoria primelor 10% șampoane clasificate în funcție de amprenta ecologică. În schimb, „E” reprezintă procentul de 10% dintre șampoanele L’Oréal cu cea mai mare amprentă ecologică.

Descoperiți

DESCOPERIȚI METODOLOGIA NOASTRĂ

Această metodologie de calcul a fost elaborată de grupul L'Oréal împreună cu 11 experți științifici independenți și este aliniată la standardele europene „Amprenta ecologică a produselor”. Aplicarea metodei de calcul al impactului, precum și acuratețea datelor au fost verificate de Bureau Veritas, auditor independent.

- Accesați descrierea Metodologiei (link)

- Accesați declarația de verificare a Bureau Veritas (link)

DESCOPERIȚI

GLOSAR

Pictograma emisii de CO2

AMPRENTA DE CARBON

Cantitatea de gaze cu efect de seră (CO2) emisă de-a lungul ciclului de viață al produsului, în special în timpul producției de ingrediente sau de ambalaje, al fabricării industriale a produselor, al transportului acestora, al utilizării lor de către consumatori și al reciclării ambalajelor.

Știați că?
În medie, 70% din amprenta de carbon a unui șampon provine din energia necesară pentru a încălzi apa folosită în timpul dușului.

Sfatul expertului ELSEVE
Prin scăderea temperaturii apei în timpul clătirii șamponului, înfrumusețați strălucirea cuticulei și participați, de asemenea, la conservarea mediului.

Pictogramă emisii de CO2

AMPRENTA DE APĂ

Cantitatea de apă consumată pe tot parcursul ciclului de viață al produsului, inclusiv: fabricarea ingredientelor și a ambalajelor, apa necesară în procesul de producție, apa consumată în timpul utilizării (duș …) Și apa necesară pentru tratarea apelor uzate.

Știați că?
În medie, 60% din amprenta de apă a unui șampon sau balsam provine din faza de utilizare. Acesta este motivul pentru care ne străduim să îmbunătățim „capacitatea de clătire” a șampoanelor, a balsamurilor și a măștilor noastre, pentru a reduce cantitatea de apă necesară clătirii. 

Sfatul expertului ELSEVE
De asemenea, dezvoltăm produse de curățare și îngrijire fără clătire pentru a reduce cantitatea de apă necesară îngrijirii părului dvs. Șampoanele noastre uscate fără gaze nocive pot fi folosite pentru a amâna următoarea spălare cu șampon. Serurile noastre fără clătire & cremele de îngrijire pot fi aplicate pe vârfurile părului fără spălare prealabilă.

Pictogramă emisii de CO2

UNITATE DE PRODUCȚIE RESPONSABILĂ

O fabrică care, an de an, își reduce emisiile de gaze cu efect de seră (în echivalent CO2), consumul de apă și generarea de deșeuri, contribuie la dezvoltarea locurilor de muncă la nivel local - în special pentru persoanele aflate în situații precare - și oferă acces la formare profesională.

Știați că?

În prezent, 11 dintre cele 26 de fabrici ale noastre sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.  Fabricile L’Oréal Paris se angajează să utilizeze 100% energie regenerabilă până în 2025 și să se transforme în fabrici cu circuit de reutilizare a apei industriale (waterloop factories) până în 2030.

Pictogramă emisii de CO2

HÂRTIE SAU CARTON CERTIFICAT FSC/PEFC

Ambalajele din hârtie și carton provin numai din materii prime obținute din păduri gestionate în mod responsabil și care respectă biodiversitatea, cu certificare independentă din partea FSC (Forest Stewardship Council = Consiliul de administrare a pădurilor) sau PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification = Programul de avizare a certificării forestiere).

Știați că?
La L’Oréal Paris, toate cutiile noastre de carton și pliantele cu instrucțiuni, fără excepție, sunt realizate din materiale certificate și provin din păduri gestionate în mod durabil.

Pictogramă emisii de CO2

MATERIALE RECICLATE

Materialele rezultate din reciclarea altor materiale.

Știați că?
L’Oréal Paris s-a angajat ca, până în 2025, ambalajele sale din plastic să provină fie din reciclare, fie din surse regenerabile: niciunul nu va proveni direct din plastic virgin.

Sfatul expertului ELSEVE

La L’Oréal Paris Elseve ne-am angajat să eliminăm materialele plastice din baie, de aceea produsele de îngrijire expertă a părului sunt oferite acum într-o sticlă* ale cărei componente din plastic provin din surse 100% reciclate și reciclabile**, economisind 5000 de tone de plastic virgin în fiecare an. Astfel, puteți avea cel mai frumos păr, având în același timp grijă de planetă.

*Cu excepția capacelor, pentru care încercăm să găsim o soluție mai durabilă.
**în Franța

Pictogramă emisii de CO2

RECICLABIL

Componentă care poate fi tratată de o rețea de colectare și reciclare a deșeurilor pentru a da naștere unui nou material, în cazul în care infrastructurile permit acest lucru.

Știați că?
Ne-am angajat să ne asigurăm că, până în 2025, toate ambalajele noastre din plastic vor fi refolosibile, reciclabile sau compostabile. În prezent, toate sticlele noastre de șampon și balsam sunt reciclabile*.
*Exceptând capacele, pentru care căutăm o soluție mai durabilă.

Sfatul expertului ELSEVE
Elseve face cunoscute instrucțiuni de sortare pe un număr din ce în ce mai mare de produse pentru a-i ajuta pe consumatorii noștri să adopte practicile corecte de sortare.

Pictogramă emisii de CO2

LEGISLAȚIA MUNCII: CELE 4 PRINCIPII ALE PACTULUI GLOBAL AL NAȚIUNILOR UNITE (ONU) ÎN MATERIA DREPTULUI MUNCII

Toți furnizorii direcți de componente sau ingrediente ale produselor noastre se angajează să respecte principiile fundamentale ale Organizației Națiunilor Unite:

  • Dreptul lucrătorilor de a se asocia liber și de a negocia în mod colectiv
  • Fără muncă forțată sau obligatorie
  • Fără munca copiilor
  • Fără discriminări între lucrători

Știați că?
Din 2006, Grupul L’Oréal a efectuat peste 10.800 de audituri sociale la sediile furnizorilor săi, efectuate de terți acreditați.

Pictogramă emisii de CO2

FURNIZORI CARE SE ANGAJEAZĂ ÎN FAVOAREA INCLUZIUNII SOCIALE

Furnizori de ingrediente și ambalaje care asigură accesul la un loc de muncă și un venit decent persoanelor din comunitățile vulnerabile din punct de vedere social și/sau economic. Fiecare “furnizor implicat” sprijină cel puțin un proiect de solidaritate.

Știați că?
În 2019, angajamentul L’Oreal Paris de achiziții solidare a sprijinit XXX comunități. În prezent, de exemplu, cultivarea unora dintre ingredientele noastre vegetale, cum ar fi uleiul de argan, untul de shea și centella asiatica, ajută comunitățile locale prin oferirea de condiții de muncă decente, oportunități egale la locul de muncă și metode de cultivare care respectă mediul și biodiversitatea.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-privind-impactul-social-si-de-mediu-al-produselor-noastre" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Acasa" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-privind-impactul-social-si-de-mediu-al-produselor-noastre", "name": "Transparenta privind impactul social si de mediu al produselor noastre" } } ] }