Transparența cu privire la impactul asupra mediului al produsele noastre

L'Oréal Paris se angajează să fie mai transparent cu privire la produsele sale. Îmbunătățim constant impactul pe care îl au produsele noastre pe tot parcursul ciclului lor de viață, incluzând aici formula, ambalajul, producția și etapa de utilizare, și ne propunem să îți oferim un acces transparent la aceste date, pentru a-ți permite să faci alegeri de consum care respectă planeta.
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "VideoObject", "name": "L'Oréal for the Future: Manifesto-ul nostru", "thumbnailUrl": "https://www.lorealparis.ro/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/ro/catalin/transparenta-impact-social-asupra-mediului/pil_video_thumbnail.jpg?rev=22e48bcd5e294597b17f8f00a955e91e", "uploadDate": "2021-02-26T10:39:59+00:00", "embedURL": "https://www.youtube.com/embed/Ho7pmTc1WLY" }

IMPACTUL PRODUSELOR ASUPRA MEDIULUI

Scorul global asupra mediului oferă o perspectivă exactă a impactului unui produs, luând în considerare 14 factori planetari de impact* cum ar fi: emisiile de gaz, deficitul de apă, acidificarea oceanelor sau impactul asupra biodiversității. Impactul este măsurat în fiecare etapă din ciclul de viață al unui produs și este calculat luând în considerare nu numai aprovizionarea, producția și transportul, ci și utilizarea de către consumator și reciclabilitatea ambalajului, toate prezentate într-o manieră concisă.

În cele din urmă, informații suplimentare cu privire la condițiile de fabricație și ambalajul produsului sunt detaliate în secțiunea "Impactul general asupra mediului" din fiecare pagină de produs, pentru a oferi 100% transparență în ceea ce privește produsele noastre.

*carbon, deficitul de apă, ecotoxicitatea apei dulci, eutrofizarea apei dulci, eutrofizarea apei mărilor, aciditatea apei, epuizarea resurselor fosile și minerale, transformarea terenului, eutrofizarea terestră, particule în suspensie, toxicitate prin mediu, radiații ionizante, epuizarea stratului de ozon și formarea fotochimică

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-cu-privire-la-impactul-asupra-mediului-al-produsele-noastre" }

MĂSURAREA IMPACTULUI PE TOT PARCURSUL CICLULUI DE VIAȚĂ AL PRODUSULUI

Pil Grafic Produse

IMPACTUL GENERAL ASUPRA MEDIULUI

Visual Label

Comparând produsele L’Oréal Paris

În momentul de față, poți găsi impactul de mediu al produsului doar pentru produsele L’Oréal Paris pentru îngrijirea părului, îngrijirea tenului și Men Expert.

Mai mult, scorul de mediul al produsului poate fi comparat cu alte produse din Grupul L’Oréal din aceeași categorie. De exemplu, șampoanele cu scorul “A” au cel mai redus impact asupra mediului, comparat cu șampoanele cu scorul “E” care au cel mai mare impact asupra mediului. Clasificarea oferă fiecărui produs un scor, de la A la E.

Poți afla impactul asupra mediului pentru fiecare produs L'Oréal Paris în pagina de produs, după lista de utilizare.

Această metodă utilizată pentru calcularea scorului fiecărui produs este aprobată de către 11 oameni de știință independenți și este verificată de către Bureau Veritas, un auditor independent.
Ușor de accesat din paginile de produs, scorul de mediu al produselor L'Oréal Paris poate fi găsit în pagina de produs, după secțiunea de utilizare.

 

 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-cu-privire-la-impactul-asupra-mediului-al-produsele-noastre" }
Scor De Mediu Produse
Bureau Veritas

DESCOPERIȚI METODOLOGIA NOASTRĂ

Metodologia de impact asupra mediului este aliniată cu standardele europene "Environmental Product Footprint", prin care se dorește reducerea impactului asupra mediului al bunurilor și serviciilor folosind o aborsare cu mai multe criterii. Datele sunt verificate și de către Bureau Veritas Certification, un auditor independent recunoscut la nivel global.

- Click aici pentru a afla mai multe despre metodologie.

- Accesați certificarea Bureau Veritas aici.

GLOSAR

Pictograma emisii de CO2

AMPRENTA DE CARBON

Reprezintă cantitatea de dioxid de carbon (CO₂) produsă pe durata de viață a produselor, de la producția materialelor prime și a ambalajului, la producția efectivă, transportul, utilizarea și managementul deșeurilor.

Știați că?
În medie, 70% din amprenta de carbon a șampoanelor provine din energia necesară încălzirii apei în timpul dușului.

Sfatul expertului ELSEVE
Scăzând temperatura apei în timpul clătirii șamponului, poți întări cuticula părului, crește strălucirea părului și ajuta la reducerea impactului asupra mediului.

Pictogramă emisii de CO2

AMPRENTA DE APĂ

Cantitatea de apă folosită pe durata de viață a produsului include apa necesară pentru a produce ingredientele, ambalajul, producția în fabrică și apa folosită în timpul utilizării produsului, precum și apa folosită în managementul deșeurilor.

Știați că?
În medie, 60% din amprenta apei provine din etapa de utilizare a șamponului sau a balsamului. De aceea îmbunătățim constant produsele noastre pentru o clătire mai ușoară. Puteți opta pentru produse care nu necesită clătire, care sunt mai prietenoase cu planeta.

Sfatul expertului ELSEVE
Poți alege să economisești apa în mai multe feluri cu Elseve, prin curățarea fără clătire și produse fără clătire care pot fi folosite fără spălare preliminară. Șampoanele noastre uscate pot fi folosite pentru a amâna următoarea spălare și serumurile noastre fără clătire sunt ideale pentru netezirea, împrospătarea și stilizarea părului între spălări.

Pictogramă emisii de CO2

FABRICĂ DE PRODUCȚIE RESPONSABILĂ

O fabrică de producție care, an după an, reduce emisiile de gaze de seră (CO₂), consumul de apă și care contribuie la creșterea angajărilor la nivel local - în special pentru oamenii aflați în situații economice vulnerabile - și acces la traininguri pentru angajați.

Știați că?
Fabricile L’Oréal Paris se angajează să utilizeze 100% energie regenerabilă până în 2025, și ne angajăm să trecem la fabrici tip "buclă de apă" până în 2030, ceea ce înseamnă că toată apa industrială este retratată, reciclată și reutilizată în buclă.

Pictogramă emisii de CO2

HÂRTIE/CARTON CERTIFICATE FSC™ SAU PEFC

Hârtia și cartonul folosite în ambalarea produselor noastre provin exclusiv din păduri în care se protejează biodiversitatea și se acționează responsabil, păduri care sunt certificate independent de către Forest Stewardship Council (FSC) sau PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Știați că?
Toate cutiile de carton și prospectele noastre, fără excepție, provin din păduri certificate și gestionate în mod sustenabil.

Pictogramă emisii de CO2

MATERIAL RECICLABIL

Material produs folosind alte materiale reciclate.

Știați că?
L’Oréal Paris se angajează să se asigure că, până în 2030, ambalajele sale din plastic vor proveni fie din plastic reciclat sau din surse regenerabile: niciunul nu va proveni din plastic virgin.

Sfatul expertului ELSEVE
Elseve se angajează să lupte împotriva risipei de plastic în baie, de aceea aproape de 100% din recipiente de șampon* sunt fabicate din plastic reciclat. Știai că aceste recipiente sunt gata pentru a fi reciclate? Pentru că planeta noastră merită.
*excluzând sistemul de închidere, dar căutăm alternative mai sustenabile.

Pictogramă emisii de CO2

RECICLABIL

Produsele L’Oréal Paris conțin componente care, acolo unde permite infrastructura, permit să fie colectate separat și, printr-un proces industrial special, să devină un nou material*.
*potrivit definiției Fundației Ellen MacArthur cu privire la reciclarea la scară și în practică.

Știați că?
Ne angajăm ca, până în 2025, toate ambalajele de plastic să fie reutilizabile, reciclabile și compostabile. În prezent, toate recipientele de șampon și balsam sunt gata să fie reciclate*.
*excluzând sistemul de închidere, dar căutăm alternative mai sustenabile.

Sfatul expertului ELSEVE

Elseve afișează instrucțiuni de reciclare pe ambalaje pentru un număr în creștere de produse, pentru a ajuta consumatorii să adopte practicile de sortare corecte.

Pictogramă emisii de CO2

CELE 4 PRINCIPII ALE NAȚIUNILOR UNITE(UN) PENTRU DREPTURILE MUNCII

Toți furnizorii direcți de componente și ingrediente pentru produsele L'Oréal Paris se angajează să respecte cele 4 principii fundamentale ale standardelor UN.

• Salariaţii şi angajatorii se pot asocia liber pentru apărarea drepturilor şi promovarea intereselor lor profesionale, economice şi sociale.
• Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
• Furnizorii direcți au obligația de a se asigura că nu sunt exploatați minorii.
• În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.

Știați că?
Începând cu anul 2006, Grupul L'Oréal a apelat la entități independente pentru a organiza sesiuni de audit la locațiile proprii.

Pictogramă emisii de CO2

PARTENERI ANGAJAȚI ÎN INCLUZIUNEA SOCIALĂ

Furnizorii de ingrediente și ambalaje furnizează acces categoriilor defavorizate la un trai decent. Acești furnizori fac parte din cel puțin un proiect de solidaritate al Grupului L'Oréal. Pentru a afla mai multe despre proiectul de solidaritate, poți da click aici.

Știați că?
În prezent, cultivarea unor ingrediente vegetale precum uleiul de argan, untul de shea și Centella Asiatica ajută comunitățile locale, oferindu-le condiții de muncă decente, oportunități egale la locul de muncă și metode de cultivare care respectă mediul și biodiversitatea.

 

 

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-cu-privire-la-impactul-asupra-mediului-al-produsele-noastre" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Acasa" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/transparenta-cu-privire-la-impactul-asupra-mediului-al-produsele-noastre", "name": "Transparenta cu privire la impactul asupra mediului al produsele noastre" } } ] }