FAQ

Care este termenul de valabilitate al acestui produs?

Produsul dumneavoastră poate fi utilizat în măsura în care nu a fost deschis şi a fost ferit de excese de căldură şi umiditate şi dacă nu este mai vechi de 3 ani.

Pentru a afla data de fabricaţie a produsului dumneavoastră, este suficient să ne comunicaţi numărul lotului înscris pe el (2 litere urmate de 3 cifre)

şi vă vom spune cu plăcere data fabricaţiei sale şi termenul de valabilitate (pe pachet, PAO – Perioada de la deschidere – simbolizată printr-un cerc cu un număr şi litera ""m"", indică durata maximală de utilizare a produsului după deschidere)

După deschidere, se poate păstra intact timp de mai multe luni, cu condiţia să fie păstrat la temperatura camerei şi să fie folosit în bune condiţii de igienă, niciodată amestecat cu un alt produs şi închis cu grijă după fiecare utilizare.

Dacă doriţi informaţii suplimentare, Centrul de Sfaturi pentru Consumatori vă stă la dispoziţie, de luni până vineri, între orele 9-19, la numărul de telefon: 021 204 00 00 (preţul unui apel local).

Cum pot obţine lista ingredientelor unui produs?

Compoziţia totală este înscrisă pe fiecare dintre produsele noastre.

În acest sens, Comunitatea Europeană i-a solicitat Industriei de cosmetice să înscrie, pe fiecare produs, toate componentele pentru o mai mare transparenţă faţă de consumator.

Din dorinţa de armonizare la nivel european, de acum înainte este vorba de o nomenclatură internaţională INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Ingredientele sunt desemnate după numele lor "INCI" (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Aceasta este denumirea armonizată la nivel internaţional, exact cum o găsiţi pe ambalajul produselor.

Dacă doriţi precizări suplimentare, puteţi să ne contactaţi, când doriţi dumneavoastră, la numărul 021 204 00 00 de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Flacoanele dumneavoastră sunt reciclabile?

Dintotdeauna L'OREAL PARIS a simplificat ambalajele produselor sale cosmetice şi de toaletă, ţinând cont, înainte de toate, de siguranţa consumatorilor.

Considerăm, într-adevăr, că ambalajul unui produs are funcţii importante. Produsele noastre fiind destinate să intre în contact cu părţi superficiale ale corpului, ambalajele lor trebuie să le asigure protecţia şi inocuitatea din punct de vedere biologic şi alergic.

Deja am luat iniţiative în ultimii ani, cum ar fi, de exemplu, înlocuirea PVC-ului cu alte materiale ce permit păstrarea formulelor noastre în condiţii mulţumitoare, deoarece eliminarea PVC-ului era problematică.

Realizarea unor astfel de iniţiative în materie de protecţie a mediului se concretizează atunci când au fost luate în considerare mai multe soluţii tehnice pentru a reduce şi mai mult impactul produselor asupra mediului.

Este important să observăm, referitor la ambalajele din sticlă, că aspectul de securitate a consumatorului primează în reflecţiile noastre. Produsele noastre sunt utilizate în băi şi uneori de către copii.

Dacă aceste produse cad sau se sparg, poate exista riscul de rănire; ambalajele din materiale plastice nu expun acestui tip de risc.

Pe de altă parte, ambalajele din materiale plastice se pretează bine incinerării. Cu filtrele de prelucrare a fumului, incinerarea ambalajelor din mase plastice nu ridică nicio problemă pentru atmosferă.

De asemenea, putem menţiona că, la transport, ambalajele din mase plastice sunt mai economicoase din punctul de vedere al consumului de energie decât ambalajele din sticlă; ele sunt mai puţin dăunătoare pentru mediu deoarece sunt mai uşoare la transport şi determină un consum mai mic de energie.

Testaţi produsele dumneavoastră pe animale?

Din anul 1989, L'OREAL PARIS nu a mai recurs la animalele de laborator pentru a-şi evalua produsele cosmetice finite.

În ceea ce priveşte ingredientele chimice, reglementarea europeană şi diferitele reglementări naţionale prevăd ca furnizorii acestor ingrediente să efectueze testele necesare pentru a le garanta inocuitatea şi securitatea.

L'OREAL PARIS a depus mai eforturi mai mult de 20 de ani pentru a cerceta, dezvolta şi valida metode alternative testelor la animalul de laborator.

Pe lângă progresele realizate deja, cercetarea industrială şi universitară trebuie să releve o provocare majoră în următorii ani: să dezvolte şi să obţină validarea de către autorităţile de reglementare competente a noilor metode alternative pentru evaluarea unor ingrediente chimice în domeniile toxicologice în care aceste metode nu mai există.

L'OREAL PARIS susţine în întregime obiectivul unei eliminări a testelor pe animalele de laborator. Grupul nostru este membru activ al Parteneriatului european pentru dezvoltarea de metode alternative, înfiinţat de Comisia Europeană în noiembrie 2005, şi se obligă să facă tot posibilul în domeniul său de competentă pentru a promova acest program în rândul tuturor operatorilor industriali.

Achiziţia recentă a societăţii de inginerie tisulară Skin Ethic stă mărturie pentru această preocupare permanentă şi confirmă rolul de lider al grupului nostru - L’Oréal - în domeniul cercetării asupra metodelor alternative.

Pentru mai multe informaţii, vă invit să accesaţi următorul site: www.invitroskin.fr

Care este termenul de valabilitate al produselor?

Produsul dumneavoastră poate fi folosit în măsura în care nu a fost deschis şi a fost ferit de excese de căldură şi umiditate şi dacă nu este mai vechi de 3 ani.

Pentru a afla data de fabricaţie a produsului dumneavoastră, este suficient să ne comunicaţi numărul lotului înscris pe el (2 litere urmate de 3 cifre) şi vă vom spune cu plăcere data fabricaţiei sale şi termenul de valabilitate.

După deschidere, se poate păstra intact timp de mai multe luni, cu condiţia să fie păstrat la temperatura camerei şi să fie folosit în bune condiţii de igienă, niciodată amestecat cu un alt produs şi închis cu grijă după fiecare utilizare.

Dacă doriţi informaţii suplimentare, sunati la 021 204 00 00 sau scrieti pe adresa contact@lorealparis.ro

Care sunt pericolele ce ameninţă pielea?

Din păcate, pielea este ameninţată de perturbări din mediul interior şi din lumea exterioară care, pe termen lung, îi dau peste cap echilibrul. Când una sau mai multe activităţi fiziologice încetinesc, echilibrul se clatină, iar pielea se alterează progresiv.

Perturbările din interior: vârsta, stresul, regimul alimentar neechilibrat, băuturile alcoolice, medicamentele, factorii hormonali, factorii genetici...

Perturbările exterioare: vântul, frigul, căldura, soarele excesiv, uscăciunea, aerul condiţionat, poluarea, detergenţii, încălzirea şi climatizarea).

Ce anume dă culoarea pielii noastre?

Culoarea pielii rezultă din combinarea hemoglobinei prezente în vasele capilare şi mai ales melanina, care este răspunzătoare de pigmentarea aşa-zis "constitutivă" a pielii.

Această pigmentare constitutivă este programată genetic pentru fiecare individ în parte, iar marea varietate de culori ale pielii este determinată de proporţia şi tipul acestor pigmenţi.

Ce este dermul?

Dermul este ţesutul de susţinere a pielii. El este constituită din apă în proporţie de 70%, din fibre de elastină, din colagen şi din GAG. Spre deosebire de epidermă, el este vascularizat şi îi aduce acesteia elemente nutritive.

De asemenea, el joacă un rol primordial în termoreglare şi cicatrizare.

Ce este epiderma?

Epiderma constituie structura pielii şi asigură o funcţie de protecţie. Funcţia sa este fabricarea stratului cornos, care este ceea ce vedem şi nu reprezintă decât o infimă parte a epidermei.

Ce este hipoderma?

Hipoderma este stratul cel mai profund şi cel mai gros al pielii. Ea joacă un rol de rezervă energetică. Ea este constituită în esenţă dintr-un tip de celule specializate în acumularea şi stocarea grăsimilor, adipocitele.

El participă, cel puţin pasiv, la termoreglare deoarece grăsimea este un izolant termic.

Ce este pelicula hidro-lipidică?

Pelicula hidro-lipidică este compusă dintr-un amestec de sudoare şi sebum. Uşor acidă, ea deţine toate proprietăţile pentru a împiedica bacteriile nerezidente să se dezvolte şi menţine hidratarea pielii. Aşadar, ea contribuie la menţinerea apei în stratul cornos. Rolul său este esenţial şi ar trebui păstrat nemodificat.

Ce grosime are stratul cornos?

El nu depăşeşte 1/100 milimetri, dar este mult mai groasă pe suprafaţa internă a mâinilor şi pe tălpi.

Ce înseamnă PH?

Abrevierea ""potenţial hidrogen"". Dacă pH-ul este mai mic de 7, soluţia este acidă. Dacă este egal cu 7, este neutru. Dacă este mai mare de 7, este bazic sau alcalin.

pH-ul pielii noastre este mai degrabă acid, deoarece se situează între 5 şi 6.

Menţinerea pH-ului fiziologic al pielii este indispensabilă pentru a evita proliferarea de agenţi patogeni, iar un exces sau o lipsă de igienă poate dăuna acestui echilibru cutanat.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt depresiuni puternice ale structurii cutanate.

Ele corespund în marea lor majoritate pliurilor făcute de expresiile feţei şi se adâncesc cu trecerea vârstei. Altele mai localizate (colţul ochilor, bărbie) sunt accentuate de expunerile solare şi sunt unul din semnele clinice de foto-îmbătrânire.

Cum recunoaştem o piele grasă?

Pielea grasă este legată de abundenţa şi tipul sebumului. Ea se întâlneşte mai frecvent la adolescente, la adultele tinere şi la bărbaţi. Excesul de sebum îi dă un aspect lucios, în special pe frunte, pe pereţii laterali ai nărilor şi pe bărbie.

O piele grasă este mai degrabă groasă şi acoperită de o peliculă grasă protectoare, ce o apără împotriva deshidratării. Ea este mai puţin sensibilă la factorii exteriori, la deshidratare, şi de aceea semnele timpului apar mai târziu.

Cum recunoaştem o piele normală/mixtă?

O piele normală este moale la atingere, uniformă şi fără imperfecţiuni aparente. Dacă anumite zone sunt grase şi lucioase, în special în "zona T" (frunte, nas, bărbie), atunci este vorba de o piele mixtă.

Cum recunoaştem o piele uscată?

O piele uscată este o piele ce duce lipsă fie de lipide, fie de apă, fie de amândouă.

Atunci când pielea este uscată din lipsă de sebum, există mai puţine lipide protectoare, ea reacţionează mai puternic la agresiuni. Ea se va rida mai devreme decât toate celelalte tipuri de piele.

Noţiunea de piele uscată deshidratată este asociată unei lipse de hidratare majoră. Caracteristica cea mai evidentă este desigur senzaţia de asprime la atingere şi o rugozitate a suprafeţei cutanate, însoţită uneori de descuamare neregulată.

Ea se întâlneşte adesea la pielea fină, fragilă, sensibilă la rece (tendinţă de crăpături) sau la uscăciunea aerului ambiant ce duce la contracţii şi furnicături mai mult sau mai puţin puternice.

Cum să menţinem o piele frumoasă cât mai mult timp?

Întreţinând-o încă din adolescenţă. Primul gest de frumuseţe este o toaletă regulată cu produse blânde şi adaptate tipului de piele. Cu timpul, cremele (cremă de zi, cremă de noapte, contur de ochi…) se vor integra în această toaletă de rutină şi vor putea chiar să fie completate cu creme specifice (măşti...)

Produsele de îngrijire trebuie întotdeauna adaptate vârstei şi aşteptărilor pe care le avem de la pielea noastră.

Derma Genèse

Răspunsurile la întrebările pe care vi le puneţi despre Derma Genèse
Accesaţi modulul Derma Genèse

Am pielea sensibilă, aş putea folosi Derma Genèse?

Toleranţa produselor Derma Genèse a fost testată dermatologic pe o porţiune cu piele sensibilă.

Care este particularitatea serului faţă de crema de zi?

Secretul sau: de fapt, serul este un gel apos, concentrat in Acid Hialuronic, care îi dă o textura moale. Pielea este netezită intens, strălucirea ei este radioasă. Faţa dumneavoastră pare uimitor de tânără!

Ce este Acidul Hialuronic?

Prezent în mod natural în dermă, Acidul Hialuronic este un puternic regenerator al pielii, cunoscut de dermatologi. El are proprietatea de a absorbi şi fixa apa (până la de 1000 de ori greutatea sa) pentru a forma un gel apos, care îi dă pielii aspectul plinuţ, juvenil. În organism există 15 grame de Acid Hialuronic, din care pielea conţine jumătate. Acesta este un ingredient folosit şi de dermatologi pentru a regenera pielea şi a lupta împotriva ridurilor.

Ce este Pro-Xylane™?

Pro-Xylane™ a făcut obiectul a 7 ani de cercetare, de depuneri de brevete şi de numeroase publicaţii în lumea ştiinţifică. Eficienţa sa a cucerit deja experţii din domeniul cosmeticii. Acest nou principiu activ, extras din lemnul de fag, este biodegradabil, non-ecotoxic, rezultat din Chimia Verde. El economiseşte utilizarea reactivilor şi energiei, în preocuparea de a respecta mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă.

Pro-Xylane™ este un principiu activ biomimetic: el reproduce mecanismele biologice naturale ale pielii pentru a-i stimula funcţiile.

  • el iniţiază şi stimulează sinteza GAG-urilor, pentru a favoriza irigarea pielii cu materie vitală
  • el stimulează sinteza anumitor colageni*, pentru a întări joncţiunea dermo-epidermică
  • el stimulează expresia receptorului la acidul hialuronic* pentru a-i favoriza fixarea pe celule

(*test in vitro)

Ce sunt GAG-urile?

GAG-urile (Glicosaminoglicanele) sunt principalele componente ale matricei extracelulare dermice. Pe lângă Acidul Hialuronic ce reprezintă 70% din GAG-uri, GAG-urile sulfatate au un rol de menţinere şi de "pompare".

Cum ajută Derma Genèse la crearea de noi celule*?

Pentru a păstra tinereţea pielii, acţiunea asupra activităţii celulare nu este suficientă, trebuie acţionat şi asupra biotopului sau ecosistemului său. Pentru prima dată, un produs de îngrijire asociază o combinaţie de principii active inedite, ce acţionează asupra ecosistemului celular**, pentru a favoriza crearea de noi celule.

* straturi superioare ale epidermei.
** test in vitro

De ce trebuie să folosim o cremă diferită noaptea?

Crema Derma Genèse Intensif Nuit este adaptată ritmului biologic al pielii din timpul nopţii, când regenerarea este mai intensă decât în timpul zilei. Ea conţine un extract de alge pentru a favoriza regenerarea celulară.

Derma Genese are un efect vizibil imediat pe piele?

Încă de la aplicare, textura hidratantă cu sidef roz a cremei de zi transformă imediat suprafaţa pielii pentru a-i da un aspect satinat. Pielea este rehidradată, moale la atingere.

Derma Genèse conţine consevanţi?

Condiţionate într-un flacon-eprubetă "etans" ce permite utilizarea de formule în care conservanţii sunt reduşi la minim, formulele din gama Derma Genèse sunt pasul următor în materie de cosmetică. O cosmetică ferm îndreptată spre viitor şi care respectă pielea şi mediul sau.

După cât timp voi putea constata efecte pe pielea mea?

După 3 săptămâni, ridurile mari şi cele mici se estompează, pielea este foarte netedă şi din nou întinsă. Tenul este luminos. După 1 lună, pielea este revigorată: ea este elastică şi regenerată.

Este parfumat?

Textura conţine un delicat parfum floral.

Pot să aplic numai serul?

Serul se utilizează înainte de cremă.

La ce foloseşte pielea?

Pielea ne înveşte corpul, îl protejează şi este un mediu de schimb cu lumea exterioară. Ea este formată dintr-o structură cu trei compartimente: epiderma, derma şi hipoderma, fiecare îndeplinind funcţii precise.

Pe ea se află anexe precum părul de pe scalp, părul de pe corp, unghiile, glandele sudoripare şi glandele sebacee.

La ce foloseşte stratul cornos?

Acest strat se află în contact direct cu mediul exterior, de aceea ea joacă un rol vital de barieră împotriva agresiunilor de toate tipurile.

Celulele acestui strat cornos sunt moarte din punct de vedere biologic, dar rămân importante deoarece ele sunt pline de cheratine şi sunt înconjurate de o peliculă hidro-lipidică protectoare constituită din lipide, din acizi graşi şi din ceramide.

Aceste celule se elimină în mod natural şi continuu prin fenomenul de descuamare.

Care este diferenţa între termenii: Remodelant, Destockant, Drainant?

Remodelant: redesenează, redefineşte contururile, reformează

Destocant: favorizează destocarea/eliminarea grăsimilor

Drenant: ajută la desfundarea ţesuturilor

Care este originea celulitei?

În condiţii normale, ţesutul adipos joacă un rol de stocaj pentru a palier consumul nostru de energie. Procesul de stocaj şi destocaj al grăsimilor se echilibrează în cadrul adipocitelor, celulele de grăsime.

Însă la femeie, în special la nivelul inferior al corpului, sub influenţa hormonală, stocajul devine predominant, adipocitele au tendinţa să-şi crească volumul.

La femeie, adipocitele sunt grupate în lobulii graşi verticali, separaţi între ei prin pereţi fibroşi. Aceşti pereţi sunt perpendiculari pe suprafaţa pielii şi se vor deforma odată cu mărirea adipocitelor, formând la suprafaţă o deformare a pielii (aspect matlasat de adâncituri şi ridicături specifice cojii de portocală).

Creşterea adipocitelor asociate unei încetiniri a circulaţiei sanguine locale va modifica, puţin câte puţin, structura ţesuturilor, va încetini schimburile celulare şi va acumula toxinele. La suprafaţă, pe lângă pielea ca portocala, care este tot mai vizibilă şi care poate deveni dureroasă, pielea îşi pierde mobilitatea şi supleţea.

Care sunt cauzele celulitei?

4 mari factori pot arăta care sunt cauzele celulitei:

  • factorul hormonal
  • factorul ereditar
  • factorul nutriţional, modul de viaţă,
  • probleme circulatorii (venoase şi limfatice)
Care sunt diferenţele dintre cremele aşa-zise anti-celulitice, crema pentru fermitate, crema anti-denivelări, crema împotriva aspectului de coajă de portocală?

Aceştia sunt termeni diferiţi în funcţie de acţiuni diferite:

  • Anti-celulită: termen global
  • Fermitate: acţiune asupra elasticităţii şi tonicităţii cutanate
  • Anti-denivelări: acţiune anti-celulită
Ce este o vergetură?

Când derma îşi pierde capacităţile de rezistenţă la extensibilitate, ea devine, pe cale de consecinţă, mai expusă alterărilor şi dezorientării fasciculelor de colagen şi a fibrelor elastice: apar vergeturile.

Principalele locuri de formare a vergeturilor sunt zonele laterale ale coapselor, abdomenul în jurul buricului, sânii.

Ele se produc mai ales în ţesuturi fragilizate de dereglări hormonale (sarcină), la variaţii bruşte ale greutăţii (regimuri) sau într-o perioadă de creştere (pubertate).

Ce este pielea cu aspect de coajă de portocală?

Este manifestarea exterioară a ceea ce se petrece în interior. Pereţii ce despart celulele grase se deformează şi trag de punctul în care se ancorează. Această deformare determină "denivelarea" de la suprafaţa pielii.

Celulita este la fel la femeie şi la bărbat?

Nu, mărimea şi forma adipocitelor sunt diferite în funcţie de sex.

La femeie, adipocitele sunt grupate în lobuli graşi verticali prin care trec vasele de sânge şi nervii. Fiind situaţi perpendicular pe suprafaţa pielii, ei fac protuberanţe în dermă şi determină la suprafaţă o deformare a pielii ce ia atunci un aspect matlasat sau "coajă de portocală".

La bărbat, adipocitele au o mărime mai mică şi sunt aşezate oblic. Această configurare nu prezintă, aşadar, acest aspect de "coajă de portocală"

Celulita este mereu la fel?

Ea poate prezenta diferite stadii evolutive:

- denivelări vizibile numai la ciupire

- denivelări vizibile spontan în poziţia în picioare

- denivelări vizibile spontan în poziţia în picioare şi culcat

Celulita poate apărea şi la bărbaţi?

Din motive fiziologice, ţesutul adipos masculin nu este organizat la fel ca ţesutul feminin: lobulii graşi sunt mai mici şi deformarea lor nu influenţează aspectul suprafeţei pielii, aşa cum se întâmplă la femei.

Celulita poate exista pe tot corpul sau numai pe coapse, fese şi gambe?

Celulita este, de cele mai multe ori, situată pe faţa internă şi externă a coapselor, în partea de jos a abdomenului, pe talie, pe faţa internă a genunchilor, pe faţa externă a braţelor şi pe şolduri şi fese.

De ce femeile sunt mai afectate de celulită decât bărbaţii?

Celulita este o configuraţie specială a ţesutului feminin.

Aspectul matlasat al pielii se datorează configurării spaţiale a lobulilor graşi la femeie: pereţii sunt perpendiculari pe suprafaţa cutanată, în timp ce la bărbaţi ei sunt oblici şi formează, aşadar, mai puţine denivelări la suprafaţă. Hormonii feminini joacă şi ei un rol important în metabolismul lipidic.

Există anumite perioade în care riscul de apariţie a celulitei este mai ridicat?

Fiind legată în mod direct de fluctuaţiile hormonale, celulita apare în principal la pubertate, în timpul sarcinii, al menopauzei sau al pre-menopauzei.

- La pubertate, estrogenii determină o modificare a ţesuturilor grase în anumite zone: coapse, şolduri, abdomen şi fese

- În timpul sarcinii, cantitatea mai mare de hormoni poate favoriza apariţia celulitei

- La menopauză, metabolismul cutanat încetinindu-se, grăsimile au o tendinţă mai mare de a fi stocate decât de a fi utilizate.

Există factori agravanţi pentru apariţia celulitei?

Da, mai întâi factori legaţi de igiena vieţii: lipsa sportului, sedentarismul, stresul. Apoi factori psihologici: tulburări digestive, probleme circulatorii, o proastă eliminare a deşeurilor; acestea sunt tot atâtea elemente ce influenţează apariţia supra-încărcărilor şi formarea celulitei.

Există mai multe tipuri de celulită?

3 Tipuri:

1/ Celulita adipoasă: Ea este datorată creşterii numărului şi volumului adipocitelor. Ea este în general moale şi nedureroasă la ciupire

2/ Celulita infiltrată, apoasă sau cu retenţie de apă: Ea este elastică la atingere şi se datorează unor probleme de circulaţie venoasă şi limfatică. Consecinţele cele mai vizibile sunt gambele grele şi senzaţiile de umflare

3/ Celulita fibroasă: Ea este dură la atingere, compactă şi dureroasă atunci când ciupim pielea. Ea este instalată de mult timp, greu de eliminat, iar coaja de portocală este uşor vizibilă fără ciupire.

Odată celulita instalată, ea poate fi eliminată în totalitate, parţial sau deloc?

Putem avea rezultate bune, chiar dacă nu în mod definitiv, printr-o bună igienă de viaţă, o practicare regulată a sportului şi utilizarea unor produse de îngrijire adaptate.

Pot şi bărbaţii să folosească creme anti-celulită?

Bărbaţii nu sunt afectaţi de celulită, dar au un ţesut adipos foarte mobilizabil care se poate reduce rapid cu un regim alimentar – este posibilă utilizarea cremelor, însă acesta nu este un demers obişnuit pentru un bărbat.

Apariţia mătreţii depinde de o anumită vârstă sau de o altă cauză?

Nu, ea nu depinde de o anumită vârstă. în schimb, anumiţi factori externi – stresul, poluarea… - sau interni – tulburări seboreice… - pot strica echilibrul microbian şi accelera ciclul de reînnoire a scalpului, determinând apariţia mătreţii.

Care este cauza mătreţii?

Malassezia Ovalis este un microorganism din familia levurilor şi reprezintă circa 45% din microflora scalpurilor sănătoase.

La anumiţi indivizi, această levură proliferează şi determină o reacţie imunitară a scalpului. Descuamarea cutanată a suprafeţei se accelerează, ducând la apariţia mătreţii.

Ce este mătreaţa?

Mătreaţa corespunde unei activări anormale a celulelor dermice ale scalpului şi expulzării lor prin "descuamare"

Cum facem diferenţa între mătreaţa uscată şi mătreaţa grasă?

Mătreaţa uscată are culoarea albă sau cenuşie şi se prezintă sub forma unor mici solzi ce cad ca zăpada la cea mai mică periere şi este prezentă pe scalpuri uscate sau normale.

Mătreaţa grasă este mai voluminoasă şi se aglomerează din cauza sebumului care este ca un lipici pentru aceşti solzi şi este prezentă pe scalpuri grase.

Cum putem face pentru a optimiza rezultatele estimate?

Şamponarea trebuie realizată prin respectarea unei anumite gestici:

Înmuiaţi bine părul. Luaţi şampon în palmele mâinilor şi distribuiţi-l pe tot părul. Cu buricele degetelor şi cu mişcări circulare uşoare masaţi scalpul (nu frecaţi şi nu zgâriaţi) apoi părul în lungime. Lăsaţi această spumă să acţioneze timp de 2-3 minute, după care clătiţi cu apă călduţă.

De ce mâncărimile sunt asociate mătreţii?

Mătreaţa determină o iritare a scalpului. Această sensibilizare a scalpului produce mâncărimi care ajută la amplificarea fenomenului. Aşadar, acestea trebuie oprite pentru a opri cercul vicios al proliferării lor.

Atât timp cât starea de mătreaţă nu este tratată în întregime, spirala nu este întreruptă şi mătreaţa va reveni

Există factori care favorizează apariţia mătreţii?

Sunt posibili mai mulţi factori: un dezechilibru hormonal, stresul, o transpiraţie excesivă, şampoane neadaptate sau prea agresive, masaje prea energice ale scalpului, alternanţa temperaturilor (în special iarna când trecem adesea de la frigul de afară la căldura dinăuntru).

Originea mătreţii la bărbaţi sau femei este aceeaşi?

Da. Mătreaţa apare la aproximativ 45% din populaţie, la toate sexele şi toate etniile

Am aplicat henna pe păr: pot aplica o vopsea?

Nu se recomandă să vă coloraţi părul înainte sau după ce aţi aplicat pe păr henna, un colorant de păr cu săruri metalice sau un colorant de păr progresiv.

Într-adevăr, aceste produse conţin principii active incompatibile cu un colorant de oxidare şi împreună ele riscă să vă facă părul casant şi/sau să dăuneze părului.

Singura soluţie constă în a aştepta ca părul să crească din nou sau ca porţiunile colorate cu henna, săruri metalice sau coloranţi progresivi să fi fost tăiate. Apoi veţi putea aplica colorantul de păr ales pe părul redevenit natural în întregime.

Am folosit deja vopsele şi nu am constatat niciodată reacţii alergice; trebuie totuşi să fac un test de alergie cutanată?

Da, trebuie să efectuaţi întotdeauna un test de alergie cutanată cu 48 de ore înainte de a aplica un colorant de păr pentru a vă asigura că nu veţi dezvolta vreo sensibilitate la unul dintre componente, pe măsura aplicărilor (vezi prospectul),

Am nevoie de sfaturi pentru a corecta rezultatul obţinut prin colorare

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Când trebuie să pregătim amestecul?

Dacă pachetul produsului de colorare conţine diferite produse ce trebuie amestecate, amestecaţi-le în ultimul moment, altfel ele riscă să îşi piardă eficienţa.

Nu uitaţi să rupeţi capătul aplicatorului imediat ce amestecul a fost făcut.

Care este diferenţa dintre un colorant de par Ton pe Ton şi un produs de colorare permanentă?

Colorarea Ton pe Ton este o colorare blândă, fără amoniac. Ea nu deschide culoarea părului, însă dă nuanţe strălucitoare, cu sau fără reflexii, în armonie cu culoarea dumneavoastră naturală. O colorare Ton pe Ton se estompează după 6-8 săptămâni.

Colorarea permanentă deschide la culoare, închide la culoare sau scoate în evidenţă culoarea naturală. Ea permite fie schimbarea radicală a culorii cu nuanţe mai mult sau mai puţin intense, fie obţinerea unor culori apropriate de culoarea dumneavoastră naturală. Colorarea permanentă nu se estompează, iar întreţinerea rădăcinilor crescute între timp trebuie să se facă la fiecare 4-6 săptămâni.

Care sunt precauţiile de utilizare?

Înainte de toate, nu utilizaţi produsul dacă sunteţi alergică sau dacă aţi avut reacţii cutanate; vă rugăm să vă contactaţi medicul.

Toate produsele noastre de colorare sunt destinate unei utilizări bine stabilite. Respectaţi modul de utilizare. Trebuie:

• să purtaţi mănuşi potrivite,

• să nu aplicaţi produsul pe un scalp iritat sau sensibil,

• să nu folosiţi produsul pentru colorarea genelor, sprâncenelor, pufului de pe faţă,

• să nu folosiţi produsul pentru decolorarea părului de pe corp

• evitaţi contactul cu ochii, în caz contrar clătiţi imediat cu apă sau cu un produs oftalmologic potrivit.


Dacă aveţi păr lung sau foarte scurt:

• în cazul în care aveţi păr lung, procuraţi-vă două cutii de colorant de păr pentru a facilita repartizarea produsului şi buna impregnare a întregului păr.

• Dacă aveţi păr foarte scurt şi vă rămâne produs, nu îl păstraţi pentru data viitoare. El nu poate fi păstrat în niciun caz deoarece produsul de colorare nu îşi va păstra calităţile.

Care sunt secretele reuşitei?

Fiecare tip de colorare necesită o anumită disciplină pentru a obţine un rezultat îngrijit şi estetic. Iată câteva secrete ce nu trebuie uitate atunci când aplicaţi un produs colorant:

• Dacă aveţi mult păr alb, începeţi aplicarea produsului acolo unde firele albe sunt mai numeroase

• Dacă coafura dumneavoastră lasă ceafa la vedere, nu uitaţi să aplicaţi colorantul în acest loc. Femeile au mereu tendinţa să o uite

• Dacă părul este lung, întindeţi bine produsul pe lungimea firelor pentru a obţine o culoare uniformă.

Cât timp trebuie să aşteptăm înainte de următoarea colorare?

Dacă folosiţi un produs de colorare directă (grupa I): puteţi să îl reaplicaţi după 6-8 şamponări de la prima aplicare.

Dacă folosiţi un produs de colorare Ton pe ton (grupa a II-a): se recomandă efectuarea unei noi aplicări după circa 6-8 săptămâni de la prima aplicare pentru a înviora strălucirea culorii.

Dacă folosiţi un produs de colorare permanentă (grupa a III-a): o nouă aplicare va fi justificată de apariţia culorii dumneavoastră naturale la nivelul scalpului, deoarece părul va fi crescut, cu un interval de aşteptare de circa 4-6 săptămâni între două aplicări.

În aceste două cazuri, trebuie respectat modul de utilizare specific aplicării pe părul deja colorat, "întreţinerea culorii".

Ce culoare să aleg?

Dacă părul este complet natural şi în caz că nu vă hotărâţi între două nuanţe, alegeţi nuanţa cea mai deschisă. Întotdeauna va fi mai uşor să închideţi culoarea dacă consideraţi că a ieşit prea deschisă

Ce este colorarea directă?

Nicio tehnologie nu oferă atâta libertate. Destinată părului natural, ea îmbracă cu cea mai mare libertate părul cu reflexii uşoare sau intense. Gestul atât de simplu de a schimba fără a te angaja!


• Fără oxidant,

• Fără amoniac,

• Se estompează după câteva şamponări.


Principiul: Colorarea temporară sau directă se suprapune ca o "“mănuşa” peste culoarea naturală a părului.

Fără oxidant şi fără amoniac, formula sa cuprinde o asociere de coloranţi direcţi "gata de aplicat". Deja formată în flacon sau în tub, culoarea se depune chiar pe suprafaţa fibrei capilare, fără a modifica pigmenţii naturali de melanină.


Rezultatul de culoare? Ea dinamizează nuanţele naturale cu reflexii vii, discrete sau foarte intense. Este suficient să alegeţi o nuanţă apropiată de culoarea naturală sau uşor mai închisă. Culoarea se estompează foarte armonios cu fiecare şamponare. Treptat părul revine la culoarea sa iniţială, intactă.

Pentru cine? Colorarea directă de adresează în principal tinerelor femei care fac primii lor paşi către colorare. O colorare fără constrângeri, reversibilă, în culori seducătoare şi puţin angajante.

N.B.: Ea nu permite deschiderea la culoare, nici ascunderea părului alb.

Ce este colorarea permanentă?

Este marele joc al culorii! Ea face toate poftele: de la o transformare subtilă la adevărata metamorfoză. Numai colorarea permanentă permite atât de multe gesturi: colorare, deschidere la culoare mai discretă sau mai intensă, însă pentru mult timp, şi îmbrăcarea într-un suflu de culoare pură a celui mai mare număr de fire albe.


Coloranţi pentru închidere sau deschidere a culorii…pe termen lung !


• Pentru a acoperi până la 100% din firele albe de păr,

• Permite împlinirea tuturor dorinţelor în materie de culori şi reflexii,

• Necesită întreţinere.


Principiul: Este singura tehnologie care asigură un adevărat "2 în 1": deschidere a culorii pentru a recolora mai bine în nuanţa dorită. Ea foloseşte mereu un oxidant (apă oxigenată), amoniac şi precursori de culoare, mici molecule incolore care vor reacţiona între ele şi cu oxidantul în păr, transformându-se în coloranţi.

• Formula îndepărtează solzii firului de păr şi transformă pigmenţii naturali de melanină în molecule solubile în apă.

• Prin efectul amoniacului, oxidantul eliberează oxigen, care transformă precursorii de culoare în coloranţi în interiorul firului de păr. Solzii se închid la loc, pigmenţii coloraţi rămân prizonieri în interiorul fibrei de păr.


Rezultatul de culoare? Colorarea permanentă permite într-adevăr colorarea după bunul plac, în orice nuanţă: mai deschisă, în acelaşi ton, mai închisă, cu reflexii. Astfel, ea este singurul gest de colorare capabil să mascheze până la 100% din firele albe.

Acţiunea sa este mai mult decât durabilă: ea este definitivă deoarece ne modificăm nuanţa iniţială. Numai creşterea părului poate să o înlăture, sub forma "rădăcinilor". Un efect de "rădăcini" mai mult sau mai puţin accentuat în funcţie de nuanţa aleasă (apropiată sau foarte diferită de baza naturală) şi de procentul de păr alb. Întreţinerea este simplă: este suficient să refacem culoarea la fiecare 4-6 săptămâni.


Pentru cine? Pentru toate cele care iubesc culoarea şi, în majoritate, pentru cele care doresc să acopere firele albe. Dar şi pentru toate femeile mai tinere care caută o mare varietate de nuanţe.


N.B.: Efectul de "rădăcini" este inevitabil

Ce este colorarea Ton pe Ton?

Durabilă, dară fără efecte vizibile asupra rădăcinilor, ea oferă un compromis ideal între provizoriu şi definitiv. Femeile o folosesc pentru a aduse un plus de strălucire şi relief părului lor, pentru a-l pigmenta, pentru a acoperi părul alb sau fără a pierde cu adevărat din vedere culoarea sa naturală.


Nuanţe luminoase pentru a acoperi primele fire de păr alb!


• Înviorează o nuanţă tristă,

• Evită efectul de "rădăcini",

• Dă reflexii durabile culorii iniţiale,

• Acoperă până la 50% de păr alb,

• Acoperă armonios o decolorare în şuviţe anterioară.


Principiul: Este un colorant de oxidare fără amoniac, formulat pornind de la un agent alcalin şi de la un oxidant foarte blând, puţin concentrat.

Ea conţine precursori de colorare ce se transformă în compuşi coloraţi la contactul cu oxidantul. Coloranţii aduşi nu modifică pigmenţii naturali ai părului; ei pătrund în interiorul firului de păr, fără a ajunge în centrul fibrei capilare.


Rezultatul de culoare? Tehnologia ton pe ton colorează părul într-un mod durabil, ce durează între 6-8 săptămâni. Atu major: niciun efect de "rădăcini" marcat vizibil deoarece rămânem mereu într-o nuanţă apropiată de baza naturală.

Cu colorantul ton pe ton, trebuie să adoptăm o nuanţă apropiată de baza noastră naturală sau uşor mai închisă, însă nu este posibil să deschidem la culoare părul.


Pentru cine? Colorantul ton pe ton seduce în primul rând persoanele cu vârste între 30-49 ani, care îl folosesc pentru a-şi acoperi primele fire de păr alb fără a-şi modifica radical culoarea naturală.

Pe de altă parte, el câştigă teren şi nu încetează să recruteze noi consumatoare, în special cu vârste sub 20 de ani, care caută cu prioritate nuanţe cu reflexii ce durează şi se remarcă.


N.B.: El nu permite schimbarea radicală a nuanţei sau deschiderea culorii, nici acoperirea a mai mult de 50% de păr alb.

Ce produs să folosesc?

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Ce trebuie să fac dacă unul dintre produsele de colorare intră în contact cu ochii?

Clătiţi-vă ochii imediat şi din abundenţă cu apă. Dacă purtaţi lentile de contact, scoateţi-le înainte să clătiţi din abundenţă.

Colorantul de par nu mi-a acoperit firele de păr albe

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Colorantul meu de par devine gri/verde/albastră

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Colorarea poate avea un efect asupra căderii părului?

Absolut deloc. Căderea părului este legată în mod esenţial de disfuncţii interne ale organismului (variaţii hormonale, carenţe alimentare, oboseală excesivă, tratamente medicamentoase) şi afectează bulbul pilos situat în scalp.

Colorantul de păr acţionează numai pe partea vizibilă a părului, adică pe fibra capilară

Colorarea deteriorează părul?

Nu. Dacă respectaţi timpul de pauză şi recomandările de utilizare. Totuşi, vă sfătuim să nu schimbaţi radical culoarea efectuând decolorări prea frecvente, deoarece un păr sensibilizat îşi pierde strălucirea şi poate reacţiona diferit la colorant şi să nu dea rezultatul dorit.

Pentru a vă păstra un păr plăcut şi strălucitor, L'OREAL Paris concepe pentru dumneavoastră formule ce vă respectă părul, păstrându-i vigoarea şi strălucirea.

Culoarea este prea deschisă la culoare/prea albă

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Culoarea mea devine ştearsă

Pentru a păstra strălucirea unei colorări este nevoie să utilizaţi game de păr formulate special pentru păr colorat/în şuviţe pentru a împiedica efectele negative ale mediului înconjurător (soare, vânt, lumină...)

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Culoarea nu a prins

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Cum aş putea să ştiu ce culoare va avea părul meu după colorare?

Rezultatul depinde de culoarea dumneavoastră naturală şi de aplicările precedente de coloranţi. Toate cutiile produselor noastre de colorare prezintă fotografii cu păr colorat în condiţii optime, în funcţie de nuanţa şi de elementele descrise mai sus.

Cum pot să-mi procur produsele care nu se mai fabrică?

Înţelegem că doriţi să rămâneţi fidelă produsului dumneavoastră, însă cu regret vă confirm faptul că ele nu se fabrică întotdeauna. Pentru a vă ajuta cât mai bine în alegerea unui alt produs cu marca noastră, vă invit să mergeţi în magazinele din centrul oraşului (Monoprix), Hypermarket-uri/Supermarket-uri sau în marile magazine.

Cum putem evita să ne pătăm în timpul aplicării?

Utilizaţi mănuşile potrivite, incluse în cutia produsului de colorare. Dacă, deşi folosiţi mănuşile, vă pătaţi, curăţaţi pata cu un tampon de vată îmbibat în şampon pentru a o îndepărta.

Cum să facem să dispară efectul "rădăcini"?

Este foarte simplu: este suficient să folosiţi acelaşi colorant ca cel folosit data trecută pentru a vă colora părul.

Respectaţi cu stricteţe instrucţiunile din cutie: cum să aplicaţi produsul pe rădăcini şi cât timp să îl lăsaţi să acţioneze.

Cum să întreţinem cel mai bine culoarea?

Pentru a păstra strălucirea culorii, descoperiţi gama ELSEVE COLOR VIVE şi produsele sale formulate special pentru părul colorat/în şuviţe: şampoane, balsamuri şi măşti cremă.

Cum să-mi acopăr firele albe?

Anumiţi coloranţi de păr sunt mai potriviţi pentru acoperirea părului alb. Citiţi cu atenţie explicaţiile de pe cutiile produselor.

De exemplu, EXCELLENCE acoperă perfect părul alb, însă CASTING CREME GLOSS nu este recomandat dacă mai mult de 50% din păr este alb.

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la numărul de telefon 021 204 00 00 : de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Cum să-mi deschid la culoare părul?

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Cum se face un test de alergie cutanată?

ACEST PRODUS POATE PROVOCA O REACŢIE ALERGICĂ CE POATE FI GRAVĂ ÎN ANUMITE CAZURI MAI RARE. PENTRU A VĂ AJUTA SĂ PREVENIŢI RISCUL DE REACŢIE ALERGICĂ, ESTE INDISPENSABIL SĂ RESPECTAŢI URMĂTOARELE INSTRUCŢIUNI:

• NU FOLOSIŢI DACĂ:

- aţi mai reacţionat negativ la un produs de colorare.

- aveţi scalpul iritat sau degradat.

• TATUAJ CU HENNA NEGRU: dacă aţi făcut, chiar şi o singură dată, un tatuaj cu henna negru, riscaţi să fi devenit alergică fără să o ştiţi. Nu utilizaţi acest produs fără să fi efectuat testul de alergie cutanată cu 48 de ore înainte de utilizarea produsului.


EFECTUAREA TESTULUI DE ALERGIE CUTANATĂ

• Scoateţi cerceii. Aplicaţi în spatele urechii, cu ajutorului unui beţişor cu vată şi astfel încât să acoperiţi o suprafaţă de mărimea unui bănuţ:

- O picătură de "concentrat de culoare" a, aflat în mini-tubul a. Pentru a evita eventualele pete, extrageţi cu grijă această picătură ţinând gura mini-tubului a orientată în sus şi apăsând foarte uşor pe tub. Puneţi cu grijă capacul la loc la mini-tubul a.

- Puţină "Cremă colorantă" a, aflată în tubul cel mai mare a, de aplicat în acelaşi loc ca şi "Concentratul de culoare" a din mini-tubul a. Reaplicaţi de 2 sau 3 ori, lăsând să se usuce între aplicări. Puneţi cu grijă capacul la loc la tubul de colorant.

• Aşteptaţi 48 de ore fără să spălaţi şi fără să acoperiţi sau să atingeţi zona.

Dacă în această perioadă constataţi reacţii anormale cum ar fi mâncărimi, înroşire sau umflare pe zona testată sau în jurul ei, NU EFECTUAŢI COLORAREA.

De ce trebuie să folosim mănuşi?

Trebuie să purtaţi mănuşi potrivite, în caz contrar unghiile riscă să se coloreze. Toţi coloranţii noştri sunt prevăzuţi cu mănuşi în fiecare cutie.

Este importantă emulsia?

Da şi nu o neglijaţi. După timpul de pauză şi imediat înainte de a clăti în întregime colorantul, adăugaţi puţină apă călduţă şi emulsionaţi-vă colorantul timp de 2 minute, prin mişcări uşoare fără să frecaţi.

Această etapă permite îndepărtarea eventualelor urme lăsate de produs pe piele, fixarea culorii prin închiderea solzilor. Apoi clătiţi cu grijă şi din abundenţă până ce apa este limpede şi aplicaţi produsul final de îngrijire aflat în kit .

Este obligatoriu să se respecte timpul de pauză?

Da. Timpul de pauză (odată ce aţi aplicat întregul produs pe păr) nu trebuie în niciun caz să fie mai mic sau mai mare decât timpul de pauză indicat în prospectul produsului deoarece fiecare formulă este elaborată să acţioneze într-un anumit timp de pauză. Este inutil să lăsaţi colorantul mai mult timp decât este prevăzut deoarece pigmenţii coloranţi nu vor mai acţiona.

Dacă lăsaţi colorantul mai puţin timp, nu veţi permite pigmenţilor coloranţi să se dezvolte corect

Este posibil ca printr-o vopsire să deschidem la culoare o altă colorare?

Nu. Pentru a deschide la culoare o colorare, trebuie făcută o decolorare pentru a elimina culoarea părului colorat şi pentru a proceda apoi la aplicarea noii nuanţe.

Cererea dumneavoastră necesită un răspuns foarte personalizat şi, de aceea, dificil de rezolvat în scris.

Decolorarea este un serviciu foarte tehnic, ea trebuie realizată în cele mai bune condiţii pentru a obţine un ""fond de decolorare"" perfect adecvat cu produsul de colorare ales.

Din acest motiv, trebuie stabilit un diagnostic complet al istoricului dumneavoastră de colorare şi al dorinţelor dumneavoastră pentru a putea apoi să vă oferim cel mai bine adaptat răspuns. Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Este posibil să efectuăm o colorare permanentă şi un permanent sau o descreţire în aceeaşi zi?

Vă sfătuim să faceţi mai întâi fie permanentul, fie descreţirea şi să aşteptaţi circa cincisprezece zile înainte de a face colorarea. Pentru a vă aduce un sfat personalizat, Centrul de Sfaturi pentru Consumatori vă stă la dispoziţie, de luni până vineri, între orele 9-19, la numărul de telefon AZUR: 0 810 18 28 38 (preţul unui apel local)

Nu găsesc nuanţa mea

Deoarece fiecare magazin are propria sa gestiune a comenzilor şi stocurilor, vă sfătuim să vă informaţi la şeful de raion care va fi cel mai în măsură să vă informeze când veţi putea găsi produsul dumneavoastră în magazin.

Părul a devenit purpuriu/violet

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Pot colora altceva decât părul cu ajutorul produselor dumneavoastră?

Coloranţii de păr, indiferent de clasificarea lor, sunt destinaţi exclusiv colorării părului. Ei nu sunt formulaţi pentru a colora părul de pe corp şi nu trebuie să intre în contact cu mucoasele (ochi, buze sau organe genitale).

Pot folosi produsul dumneavoastră pe o altă vopsea?

Produsele noastre de colorare sunt compatibile cu multe produse diferite. Totuşi, pentru a vă asigura că obţineţi rezultatul dorit, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Pot trece direct la aplicarea produsului odată ce l-am cumpărat?
Nu. Produsul poate provoca o reacţie alergică, care in anumite cazuri rare, poate fi grav ă. Faceţi un test de sensibilitate cu 48 de ore inainte de fiecare utilizare a unui produs de colorare (vedeţi prospectul).
Purtaţi ochelari?

Coloranţii riscă să păteze braţele ochelarilor. Protejaţi-le pur şi simplu cu o folie transparentă de bucătărie!

Dacă nu aveţi folie la îndemână, aplicaţi scotch pe braţele ochelarilor sau, în ultimă instanţă, ungeţi-le cu ulei sau cu un produs gras care va fi impermeabil la produsul de colorare. Şi mai bine ar fi să folosiţi o pereche de ochelari veche, căreia să nu-i mai purtaţi de grijă!

Putem să ne coloram părul când suntem însărcinate?

Vă invit să cereţi sfaturi de la medicul dumneavoastră curant dacă doriţi să faceţi o colorare în timpul sarcinii şi/sau în timpul alăptării.

În cazul în care acesta vă permite să faceţi o colorare, trebuie să respectaţi testul de siguranţă.


Test de alergie cutanată 48 h


Deşi sunt extrem de rare, reacţiile la produsele de colorare a părului sunt observate, conform datelor de vigilenţă cosmetică, la un număr foarte mic de consumatori (circa unul dintr-un milion de produse vândute).

Un test de alergie cutanată sistematic, efectuat cu 48 de ore înainte de fiecare utilizare a produsului, permite detectarea unor eventuale reacţii la produs.

L'OREAL PARIS îşi informează consumatorii cu privire la caracterul imperativ al acestei măsuri de precauţie prin prezenţa unui triunghi galben aşezat pe faţa ambalajelor şi însoţit de menţiunea: "COLORAREA POATE PROVOCA O REACŢIE ALERGICĂ / IMPORTANT: RESPECTAŢI INSTRUCŢIUNILE DE UTILIZARE".

Pe partea laterală a ambalajului şi în prospectul cu informaţii aflat în pachet se oferă o descriere mai completă a testului.

Dacă doriţi informaţii suplimentare, Centrul de Sfaturi pentru Consumatori vă stă la dispoziţie, de luni până vineri, între orele 9-19, la numărul de telefon AZUR: 0 810 18 28 38 (preţul unui apel local).

Rezultatul obţinut este prea închis la culoare

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Rezultatul obţinut este prea roşu/oranj/galben

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Se poate cumpăra separat produsul de îngrijire final conţinut în kit-uri?

Acest produs este comercializat numai în cutia de colorare. El se foloseşte în ziua colorării pentru a închide la loc solzii părului şi a permite astfel o mai bună fixare a culorii.

Pentru a vă menţine culoarea, vă sfătuiesc să folosiţi produse special concepute pentru părul colorat. Un şampon care tratează fibra capilară, vă protejează părul şi vă păstrează culoarea în timp. Un balsam care vă va descurca perfect părul sau o mască protectoare ce vă va putea repara vârfurile firelor de păr.

Dacă doriţi precizări suplimentare, puteţi să mă contactaţi, când doriţi dumneavoastră, la numărul Azur:

de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere)

(Preţul unui apel local)

Se poate păstra mai mult timp produsul odată ce a fost amestecat?

Nu. Odată ce aţi realizat amestecul, trebuie să rupeţi imediat şi fără să mai aşteptaţi capătul auto-casabil şi să începeţi aplicarea. Aruncaţi buiota imediat după aplicare, chiar dacă vă rămâne produs.

Se pot amesteca mai mulţi coloranţi?

Nu vă sfătuim. Nu vă aventuraţi să amestecaţi mai mulţi coloranţi pentru a încerca să vă personalizaţi culoarea, rezultatul de culoare riscând să fie inestetic. Anumite reflexii combinate între ele se pot neutraliza sau pot da false reflexii.

Pentru a vă oferi o soluţie personalizată, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Sunt tatuată, pot să folosesc produs de colorare?

Dacă aţi aplicat un tatuaj efemer/temporar cu henna negru, este posibil să vă fi sensibilizat la P.P.D. Pentru a verifica acest lucru şi a afla dacă puteţi să vă coloraţi părul, este indispensabil să vă faceţi Testul de alergie cutanată înainte cu 48 de ore. (vezi prospectul produsului de colorare). Dacă aveţi îndoieli, cereţi sfatul unui medic.

În ultimii ani, un mare număr de reacţii alergice au fost atribuite în mod nejustificat coloranţilor de păr, deşi ele sunt datorate uneia sau mai multor aplicări de tatuaje temporare cu henna negru.

Aceste tatuaje, utilizate în afara oricărui control sanitar, conţin cantităţi extrem de ridicate de un anumit colorant, P.P.D (parafenilenediamină), ce depăşesc cu mult limitele autorizate pentru produsele cosmetice. Utilizarea acestor tatuaje creşte într-adevăr riscul de alergie la PPD.

Apariţia unor efecte cutanate nedorite ca urmare a aplicării de tatuaje negre temporare a determinat Agenţia Franceză pentru Siguranţă Sanitară a Produselor de Sănătate (Afssaps) să emită un avertisment. Aceste tatuaje efemere, ce stau la baza eczemelor alergice, pot duce în unele cazuri la spitalizări.

Trebuie să spălăm părul înainte?

Totul depinde de tipul de colorare. Colorarea permanentă şi Ton pe Ton se face mereu înainte de şamponare. Sebumul joacă un rol protector pentru scalp şi fibra capilară.

Colorarea directă, dimpotrivă, se efectuează pe părul curat şi scurs de apă pentru a evita o primă şamponare (colorarea directă se atenuează cu fiecare şamponare).

Vopseaua poate fi folosită pe păr decolorat / deschis la culoare?

Produsele noastre de colorare sunt compatibile cu multe produse diferite. Totuşi, pentru a vă asigura că obţineţi rezultatul dorit, vă invit să contactaţi Centrul de Sfaturi pentru Consumatori la Numărul Azur: de luni până vineri, între orele 9-19 (cu excepţia zilelor libere) - (Preţul unui apel local).

Identificaţi-vă

Dacă sunteţi déjà înscris(ă), identificaţi-vă în câmpul de dedesupt

Newsletter

Multumesc că aţi reziliat înscrierea la Newsletter

Aţi uitat parola?

Veuillez entrer Adresa dumneavostră de e-mail ci-dessous et nous vous enverrons votre mot de passe.

Trimite unui(e)prieten (e)

Adresele de e-mail furnizate vor fi utilizate doar pentru a trimite articolul cerut şi nu vor fi păstrate.

Trimite

Înscrieţi-vă la newsletter

Înscrie-te si vei primi newsletter-ul L'Oréal Paris. De acum vei afla tendinţele sezonului si vei beneficia de sfaturile expertilor in materie de frumusete, si de ofertele special create pentru tine!

Mă înscriu

Pentru dezabonare de la
newsletterul L'Oréal Paris, daţi click aici

Vă pot ghida?
Puteţi consulta L'Oréal Paris prin telefon (021) 204 00 00 sau prin e-mail