Biografia lui Jennifer Lopez

Actriţă, cântăreaţă, producătoare, manager de companie, Jennifer Lopez a vândut de-a lungul timpului peste 35 milioane de albume în toată lumea şi a fost starul din mai multe filme de succes precum Monster-in-Law! şi The Wedding Planner. În anul 2001, The Wedding Planner a fost filmul cel mai profitabil din box-office-ul american, iar albumul interpretei « J.Lo » s-a plasat pe primul loc în Top 200. Datorită acestor două reuşite simultane, Jennifer Lopez a devenit prima femeie din istorie care a avut un film şi un album pe locul 1 în topuri în aceeaşi săptămână. Ea a jucat recent în The Back-up Plan, o comedie romantică produsă de CBS Films, în care acţiunea se derulează în New York. Înainte de a lua o pauză în carieră, pe parcursul sarcinii, Jennifer a jucat în două filme produse de ea însăşi : El Cantante, un lung metraj ce evocă viaţa legendei salsa Hector Lavoe şi Bordertown, în care Jennifer a jucat alături de Antonio Banderas. În anul 2011, Jennifer Lopez va lansa noul său album « Love? » produs de Island/Def Jam Records.

Înfiinţată în parteneriat cu Simon Fields, casa de producţie a lui Jennifer, Nuyorican, este în prezent sub contract cu reţeaua de televiziune NBC şi dezvoltă mai multe filme şi proiecte, precum comedia romantică Taming Ben Taylor, în cadrul căreia actriţa va juca rolul unui strălucit agent imobiliar, Nannyland pentru ABC ; Sweet Little 15 pentru Fox Searchlight, care prezintă povestea maturizării unui tânăr mexican care îşi organizează aniversarea de 15 ani, « Quinceañera », la fel ca şi seria pentru adolescenţi Amigas Sweet 15 Club, care va fi lansat şi sub forma de carte, relatând povestea a cinci adolescenţi ce conduc o agenţie de organizare de aniversări de 15 ani (Quinceañeras). Nuyorican lucrează de asemenea la proiecte complexe, în special The Governess în colaborare cu CBS Films, precum şi un remake al filmului Overboard în colaborare cu Sony.

Jennifer Lopez a debutat ca actriţă în Mi Familia, un lung-metraj aclamat de critici, ce i-a adus o nominalizare la premiul Spirit Awards pentru interpretarea rolului Mariei Sanchez, o tânără mamă. Jennifer a câştigat respectul tuturor datorită rolului principal din « Selena », pentru care a fost nominalizata la Globurile de Aur. În anul 2002, Jennifer Lopez a câştigat titlul « ShoWest Female Star of the Year » iar în 2006, a primit premiul « Women in Film: Crystal Award ». În plus, Consiliul Naţional La Raza, cel mai important grup de advocacy din tările latine, i-a oferit distincţia « Entertainer of the Year » în cadrul premiilor American Latino Media Arts Awards (ALMA) pentru activitatea sa în televiziune şi cinematografie.

Alte filme ale sale sunt An Unfinished Life regizat de Lasse Hallstrom, cu Robert Redford şi Morgan Freeman, U-Turn al lui Oliver Stone, Maid in Manhattan cu Ralph Fiennes, Stanley Tucci, Bob Hoskins şi Natasha Richardson, Money Train cu Woody Harrelson şi Wesley Snipes, Jack regizat de Francis Ford Coppola, cu Robin Williams, Blood And Wine alături de Jack Nicholson, Angel Eyes al lui Luis Mandoki, The Cell, Out of sight regizat de Steven Soderbergh, cu George Clooney, Plus jamais, un thriller de Michael Apted, precum şi Anaconda alături de Jon Voight, Eric Stoltz şi Ice Cube. Datorită companiei Nuyorican, Jennifer Lopez a preluat un nou rol: cel de producător de televiziune, prin intermediul emisiunilor de genul reality-show difuzate pe MTV şi destinate dansului, « Dance Life », la fel ca şi un serial difuzat pe UPN : « South Beach ».

Jennifer Lopez a fost aleasă starul anului 2006 în cadrul ACE Fashion Awards pentru contribuţia sa în lumea modei şi a accesoriilor..

Jennifer este de asemenea o femeie implicată în lupta pentru o lume mai bună, prin diverse activităţi caritabile şi în special prin intermediul fundaţiei Maribel, o organizaţie non-profit înfiinţată alături de sora sa Lynda. Misiunea fundaţiei Maribel este aceea de a contribui la ameliorarea sănătăţii şi bunăstării tuturor femeilor şi copiilor şi la facilitarea accesului la servicii medicale. Fundaţia lucrează în prezent cu Spitalul pentru copii din Los Angeles pentru elaborarea unui program de telemedicină care va permite membrilor comunităţilor defavorizate din întreaga lume să fie trataţi de cei mai buni medici.

Femeile din întreaga lume îi admiră frumuseţea, dar şi carisma şi angajamentele.

Identificaţi-vă

Dacă sunteţi déjà înscris(ă), identificaţi-vă în câmpul de dedesupt

Newsletter

Multumesc că aţi reziliat înscrierea la Newsletter

Aţi uitat parola?

Veuillez entrer Adresa dumneavostră de e-mail ci-dessous et nous vous enverrons votre mot de passe.

Trimite unui(e)prieten (e)

Adresele de e-mail furnizate vor fi utilizate doar pentru a trimite articolul cerut şi nu vor fi păstrate.

Trimite

Înscrieţi-vă la newsletter

Înscrie-te si vei primi newsletter-ul L'Oréal Paris. De acum vei afla tendinţele sezonului si vei beneficia de sfaturile expertilor in materie de frumusete, si de ofertele special create pentru tine!

Mă înscriu

Pentru dezabonare de la
newsletterul L'Oréal Paris, daţi click aici

Vă pot ghida?
Puteţi consulta L'Oréal Paris prin telefon (021) 204 00 00 sau prin e-mail